SIF-tränaren: "Vi saknar en naturlig målskytt"

Resultatmässigt är det fortsatt tungt för Storebro IF i "femman". Borta mot topplaget Tjust stod man för en bra prestation, men fick åka hem med en 2–0-förlust i bagaget. "Det är lite signifikativt för säsongen", konstaterar tränaren Peter Magnusson.

Det blev en ny förlust för Storebro i bortamötet med Tjust.

Det blev en ny förlust för Storebro i bortamötet med Tjust.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-25 21:05

För många av lagen i den nordöstra division 5-serien återstår det nu bara fem matcher att spela. Storebro är ett av dem och har fem pinnar upp till säker mark. I skrivande stund är man laget som ser ut att få kvala för att hålla sig kvar.

Poäng borta mot Tjust IF FF på torsdagskvällen hade givetvis varit oerhört viktigt. Så blev det inte. Precis som i en del matcher tidigare stod man för en stark första halvlek.

– Vi har ett stort övertag i första och skapar många farligheter framför mål, framför allt på fasta situationer och inlägg. Men bollarna stryker precis utanför stolpen eller så är vi nån halvsekund sena, suckar Peter Magnusson i SIF. 

Junioren Linus Hemmingsson var närmast att näta, när han precis i slutsekunderna från nära håll sköt direkt på ett fint pass från Viktor Ström. Utmärkte Tjust-målvakten Björn Söderström gjorde då en av flera fina räddningar i matchen. 

Några mål framåt blev det inte heller i den andra halvleken. Istället kunde Tjust sätta två och vinna med 2–0.

– Vi saknar en naturlig målskytt, menar Magnusson.

Han fortsätter:

– Tjust var bättre i andra och spelade bra fotboll, innan vi tog över mot slutet och skapade en del bra chanser för en reducering. Tyvärr räckte vi inte till, men vi var värda en poäng tycker jag.

Magnusson plussade hela laget för de första 45 minuterna och även för avslutningen på matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!