Skarpt läge för Kisa – tuff uppgift mot topplaget

Tre matcher återstår. Tre matcher för Kisa BK att försöka säkra nytt kontrakt i division 3. Hur förbereder sig laget inför den viktiga avslutningen? "Vi tar det bara match för match", poängterar tränaren Alberis da Silva.

Kisa BK hoppas få jubla hemma på Kisa IP på söndag.

Kisa BK hoppas få jubla hemma på Kisa IP på söndag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-10 20:00

Ni som följt Kisa BK:s division 3-äventyr vet att laget rivstartade säsongen och radade upp segrar. Sedan gick det tyngre, betydligt tyngre.

Med endast tre matcher kvar att spela är det nu kamp för överlevnad som gäller. Utgångsläget kunde varit bättre – men också sämre. Det som talar för KBK är att man just nu ligger på säker mark, fyra poäng ned till kvalplatsen. Hvetlanda GIF, som för tillfället parkerar på kvalplats, har dock en match mindre spelad. Därtill spelar Kisa två av sina tre avslutande matcher på hemmaplan.

– Det är viktigt. Vi vet att vi är starka hemma och kan vinna där, säger tränaren Alberis da Silva.

På söndag möter man seriefyran Eneby BK på hemmaplan. Ett Eneby som bara är tre poäng ifrån att nå kvalplatsen uppåt.

– Precis som att matchen är viktig för oss, så är den också jätteviktig för Eneby. Båda lagen måste vinna och det kommer att bli tufft, säger da Silva.

Vad vet du om Eneby?

– Ett bra lag som på många sätt liknar oss i det spelmässiga. De har bra fart framåt och försöker spela bollen.

För da Silvas lag gäller det ändå att försöka fokusera på den egna prestationen. Senast gjorde man en bra sådan, men blev utan poäng borta mot Ljungsbro.

– Vi skulle inte förlorat då. Vi spelade bra och hade otur. Det gör ändå att vi har en positiv känsla nu inför söndagen.

Junior Kivumbi och Daniel Malmström Arnesson ser ut att missa matchen mot Eneby.

LIVE-TV: Vimmerby Tidning sänder matchen, med start 15.50 på söndag

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!