Skickade ut Arsenal – Blomqvist: "Fantastiskt"

Arsenal jagade kvittering. Då styrde Leah Williamson in bollen i eget mål – och skickade Wolfsburg till Champions League-semifinal. "Det känns helt fantastiskt", skriver Wolfsburgs Rebecka Blomqvist i ett sms till TT.

Stina Blackstenius Arsenal är utslaget ur Champions League.

Fotboll2022-03-31 20:47

En sen Arsenal-kvittering i det första kvartsfinalmötet innebar 1–1 inför returen i Tyskland.

Ett konfettihav gjorde att matchen sköts upp med fem minuter men väl vid avspark var det hemmalaget som öppnade bäst.

Och de fick utdelning tidigt.

Jill Roord var sist på bollen efter en rörig hörnsituation och det var 1–0 till Wolfsburg.

Tyskorna var det lag som hade det mesta av spelet under första 45 minuterna och Stina Blackstenius hade inte många bollar att jobba med i Arsenal-anfallet.

Kalldusch

I andra halvlek var det ombytta roller.

Wolfsburgs målvakt Manuela Zinsberger famlade och tappade bollen på ett inlägg, vilket gjorde att Vivianne Miedema nästan fick dit kvitteringen.

Nära var också Blackstenius kort därpå – men icke.

Och mitt i kvitteringsjakten kom kallduschen.

Svendís Jónsdóttir, i fjol i Kristianstad, drog till med ett inlägg med kvarten kvar på uret – ett inlägg som styrdes in i egen bur av Leah Williamsson.

2–0 till Wolfsburg.

Kort därefter träffade Arsenal förvisso målställningen två gånger om men det ville sig inte. London-klubben mäktade inte med att spräcka nollan och är därmed utslaget ur Champions League.

"Ska njuta i kväll"

Rebecka Blomqvist blev inbytt för Wolfsburg med fem minuter kvar av ordinarie tid.