Jättetalangens sista match – och den första för "Happe"

Kontrasternas match. Det kan vi snacka om i derbyt mellan Storebro IF och Hultsfreds FK. I varje fall för HFK-lirarna Nader Alsafadi och Johan "Happe" Nilsson. Den ene lämnar, den andra gör comeback efter många års frånvaro.

Nader Alsafadi gör sina sista match med HFK.

Nader Alsafadi gör sina sista match med HFK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-07-06 16:30

I skrivande stund är det bara några timmar kvar till det heta derbyt mellan Storebro och Hultsfred. För jättetalangen Nader Alsafadi är det sista matchen med gänget, sen bär det av till Jönköping och spel med elitklubben J-Södra för den 17-årige målvakten. 

– Det är förstås lite blandade känslor just nu, säger han när vi får en pratstund med honom under tisdagen. Det känns tråkigt att lämna HFK, men samtidigt roligt och spännande för mig att få komma till en så bra klubb. 

För bara tre år sedan kom han till Sverige och Hultsfred från Palestina. Snart påbörjar han ett nytt kapitel.

– Klart att det är lite läskigt att flytta till en ny stad och så, men jag flyttar till något som jag brinner för. Jag ska göra allt vad jag kan för att nå eliten. Jag hoppas att jag ska kunna vara med kring A-laget om två år. 

Drömmarna är stora – och Nader Alsafadi är beredd att göra allt för att försöka uppnå dem. 

HFK-tränaren Krister Borgh tycker att det är synd att mista en sån pass duktig spelare, men tycker såklart det är helt rätt val av honom. 

– Han bara ska ta chansen, så är det. Nader har en jättepotential. I vår seriepremiär mot IFK Västervik var han helt fantastisk. 

När Alsafadi lämnar är det två andra unga målvakter som får ta över rollen: Erik Arvidsson Hoffman och Ali Allo. 

I Jönköping Södra ska Nader Alsafadi spela med klubbens U19-lag och det kan också bli framträdanden i U21-laget. I kombination med det, så ska han studera på fotbollsgymnasiet. 

Vad tycker du är dina styrkor som målvakt?

– Jag har storleken och har starkt självförtroende. Jag tycker också att jag är bra på att pusha laget och är aggressiv i min spelstil. Jag tvekar aldrig. 

Kontraktet med Jönköpingsklubben börjar gälla från 1 augusti, men tanken är att han flyttar inom kort. 

Först ska han spela derby mot Storebro. Båda lagen fick en perfekt start resultatmässigt i den nordöstra femman, med två segrar. I HFK var Alsafadis storspel avgörande. 

– Det ska bli roligt att spela mot Storebro. Jag hoppas att vi vinner och att jag håller nollan som i premiären. 

I motsats till Nader Alsafadi, blir det Johan Nilssons första match med gänget. 

– Jag tror att det är fem år sedan jag gjorde min sista match. Då blev det två matcher den säsongen, säger "Happe".

Gjorde du mål som vanligt då...?

– Ja, faktiskt. Jag satte två när Hebe vann med 3–1 mot Målilla. 

Ni som känner 36-åringen vet att Johan Nilsson var en av traktens allra bästa målskyttar i många år. 

Men, varför gör du comeback nu?

– Jag har varit sugen i flera år, men inte haft tiden. Jag har varit tränare för grabben (Vilmer) och så spelar jag golf också. Avgörande för att jag hoppar på nu är att Vilmer sa att han hellre ser mig spela, än att jag är tränare i hans lag. Och det funkar bra eftersom vi är fyra tränare kring laget. 

Hur känns kroppen?

– Bra. För något år sedan var jag med i en viktkamp med några grabbar och gick ner 13–14 kilo. Några kilon har jag lagt på mig sedan dess, men inte så många. Det har känts bra på träningarna men har en bit kvar konditionsmässigt. 

Startar du mot Storebro?

– Det tror jag inte. Jag hoppas inte det. Jag vill inte ta någon plats för någon annan. Och ärligt talat är jag skitnervös...

Ingen lär knappast bli förvånad om "Happe" skriver in sig i målprotokollet redan i kväll. 

Johan Nilsson gör comeback i HFK.
Johan Nilsson gör comeback i HFK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!