Skippade mixade – Sverige i samtal med Fifa

Caroline Seger dök aldrig upp i mixade zonen efter 2–0-segern mot Argentina. Fifa har nu varit i kontakt med Sverige. "Ett kort telefonsamtal där vi påmints om aktuella regler i samband med match", skriver landslagets pressansvarige Fredrik Madestam i ett meddelande.

Caroline Seger under VM-matchen mot Argentina.

Caroline Seger under VM-matchen mot Argentina.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2023-08-03 08:11

Vidare berättar Madestam att Internationella fotbollsförbundet (Fifa) inte nämnde något om eventuella sanktioner.

I ett mejl till TT skriver Fifa:

"Med anledning av tävlingsreglerna påminns spelarna om deras ansvar och skyldigheter på plats. Vi har inga ytterligare kommentarer".

Seger, som byttes ut efter 45 minuters spel, var den enda av de blågula som fick speltid som lät bli att passera den mixade zonen.

– Hon kände sig tom på energi efter matchen, då tog vi beslutet att hon inte behöver gå här igenom och göra intervjuer utan åka hemåt och börja återhämta sig, sade Madestam efter Argentina-matchen i Hamilton, Nya Zeeland.

På torsdagsmorgonen, svensk tid, landade det svenska landslaget i Melbourne inför söndagens åttondelsfinal mot regerande världsmästaren USA.

I ett uttalande skriver landslaget att Seger kommer medverka vid fredagens pressträff efter träningen.

Till TT skriver Madestam:

"Hon kommer precis som övriga köra återhämtningspass här i eftermiddag. Och så kommer medicinska teamet se över alla som alltid efter match, för att vi ska ha full koll och status inför morgondagens träning".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!