Skön start för Mason i Tottenham

Ryan Mason tvingades sluta som spelare efter en otäck skallfraktur. Nu är han tillbaka i Premier Leagues rampljus. Gareth Bale och Heung-Min Son såg till att Mason fick en drömstart som Tottenhams tillfällige manager – seger mot Southampton med 2–1.

Ryan Mason debuterade som manager för Tottenham.

Fotboll2021-04-21 23:20

I skymundan av den enorma uppståndelsen kring Tottenhams engagemang i den havererade europeiska superligan fick managern José Mourinho sparken.

Tills vidare har Ryan Mason tagit över. 29 år gammal blev han på onsdagskvällen den yngste managern hittills i Premier League – och fick en drömstart.

Tottenham kom till spel utan fotskadade anfallaren Harry Kane, med allt vad det innebar av saknad tyngd, kraft och målfarlighet i offensiven.

Men Hugo Lloris stod som vanligt mellan stolparna – och tur var det för Spurs. Den franske landslagsmålvakten stod direkt för två högkvalitativa räddningar. Först parerade han Mohammed Salisus nick och sedan kom han i vägen för Che Adams närskott.

Förbi Liverpool

Vid Danny Ings nick (hörna från James Ward-Prowse) efter spelade 30 minuter hängde däremot Lloris inte med.

Gareth Bale smekte elegant in kvitteringen efter en timmas spel.

Heung-Min Son trodde att han rullat in sitt 15:e mål för säsongen och firade vad han trodde var ett segermål, men det dömdes bort för offside efter en VAR-kontroll.

VAR var på Spurs sida med några minuter kvar – och Son fick en ny chans, nu från straffpunkten. Sydkoreanen var hur säker som helst, kunde fira och gav Ryan Mason en utmärkt start.

De tre poängen förde Tottenham förbi Liverpool i tabellen och upp på sjätte plats.

City vann

På Villa Park satte Aston Villa full fart direkt och matchens första anfall gav utdelning redan efter 20 sekunder. John McGinn slog in Ollie Watkins passning.

Phil Foden och Rodri såg till att blivande (?) mästarklubben Manchester City kom över den tidiga motgången. City fick försvararen John Stones utvisad för en vårdslös tackling i slutet av första halvlek.

Det numerära underläget blev kort. Villas Matty Cash fick sin andra varning i 56:e minuten.

City spelade av matchen, vann med 2–1 och har nu ett försprång på elva poäng till tabelltvåan Manchester United.