Sköna miljonvinsten för "Åtvid" – här är siffrorna

Här är Åtvidabergs FF starka siffror för 2020: plusresultat på nästan 1,2 miljoner kronor. ”Vi är väldigt nöjda”, säger ordföranden Martin Siggesjö.

Martin Siggesjö kan konstatera att det blev miljonvinst för ÅFF.

Martin Siggesjö kan konstatera att det blev miljonvinst för ÅFF.

Foto: Montage

Fotboll2021-02-26 09:30

Corren har tidigare berättat om svarta siffror och med årsmöteshandlingarna klara redovisas ett stort plus på sista raden. På en omsättning på runt fem miljoner blir det en vinst på 1 197 000 kronor.

– Klart att vi med tanke på förutsättningarna är väldigt nöjda. Samtidigt kan man fundera över hur det sett ut med publik på två kvalmatcher. Då hade det blivit betydligt mer, säger Martin Siggesjö.

Han tog över som ÅFF-bas förra våren och kastades rakt in turbulensen med anklagelser om matchfixning och påverkan från externa investerare. ÅFF friades – och som tur var för klubben hade då redan pengarna från bland andra förre storspelaren Göran E Karlsson, som sedermera hoppade av, kommit in.

Siggesjö bekräftar att överskottet till mycket stor del handlar om bidrag och stöd från privata finansiärer.

– För att uttrycka det enkelt handlar det om gåvor och vi behöver hitta sätt att leva även utan de pengarna. När coronan kom ströp vi också utgifterna och höll igen så mycket vi bara kunde, säger han.

För 2021 budgeteras med ett plus på 385 000 kronor. Samtidigt ökas omsättningen till 6,5 miljoner.

– Spelartrupp och resor kostar mer. Men vi låg högre förra gången vi var i ettan, säger ordföranden.

På de tre senaste åren har därmed klubben fått bort 2,1 miljoner av sin ekonomiska kappsäck. Kvar att släpa på: 761 000 kronor. Årsmötet hålls under april, men något datum är ännu inte spikat. Martin Siggesjö är beredd att fortsätta på sin post.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!