"Skönt att vara igång och träna på gräs"

Gullringens GoIF har gjort säsongens första träning på naturgräs. Laget genomförde ett pass på Gullevi på annandags påsks eftermiddag.

Daniel Johansson tyckte att det skulle bli skönt att komma igång och träna på riktigt gräs på Gullevi.

Daniel Johansson tyckte att det skulle bli skönt att komma igång och träna på riktigt gräs på Gullevi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-04-06 12:00

Det bjöds på strålande sol och isande vind när ett 15-tal Gullringenspelare samlades på Gullevi. Peter Magnusson är ny som tränare i klubben för säsongen och uppskattade möjligheten att börja träna på en egen anläggning igen även om det var länge sedan han var där.

– Det starkaste fotbollsminnet jag har från Gullevi är från en pojklagsmatch där jag var med och förlorade med 26–0 om jag minns rätt, säger han.

undefined
Gullringens tränare Peter Magnusson.

Gullringen har tränat tre pass i veckan på Arena Ceos under försäsongen och kompletterat med ett individuellt pass i veckan.

– Nu kommer vi gå upp till fyra gemensamma pass i veckan när vi får tillgång till vår egen anläggning. Det är bra och sedan blir det ju att spela fotboll på ett annorlunda vis nu när vi byter konstgräs mot naturgräs, säger Peter Magnusson.

Seriepremiären är planerad till början av maj, men coronaläget gör det ovisst om det blir så.

– Vi tränar på och utgår från att det blir så.

Daniel Johansson är en av de nya spelarna i truppen. Han snörade på sig ett par nya skor och såg fram emot att gå på gräs.

– Det är skönt att vara igång och träna på gräs. Underlaget passar mig som har lite bekymmer med både knän och ryggen. Naturgräset är lite mjukare och mer skonsamt på så vis, säger Daniel Johansson som också tyckte att det var lite svårt att hålla motivationen på topp när man inte vet när serien ska komma igång.

– Visst är det så, men samtidigt är det roligare att kunna träna än att sitta hemma.

Gullringen kommer gå upp från tre till fyra träningspass med boll i samband med att de kan börja träna på Gullevi.
Gullringen kommer gå upp från tre till fyra träningspass med boll i samband med att de kan börja träna på Gullevi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!