"Skönt att visa vad jag går för"

Djurgården besegrade Malmö i allsvenskan. Efteråt skanderade de tillresta Dif-supportrarna Kalle Holmbergs namn. –Jag har varit i frysboxen länge, det var skönt att visa vad jag går för, säger Holmberg.

Djurgårdens Kalle Holmberg, nummer 17, kvitterade till 2–2 mot Malmö. Efteråt sjöng bortasupportrarna hans namn.

Fotboll2022-10-20 22:30

Kalle Holmberg hade bara varit på plan i en minut när han prickade in 2–2-målet som gav laget nytt guldhopp.

Anfallaren byttes in i den 61:a minuten. I den 62:a prickade han in 2–2-målet. Sedan Joel Asoro sprintat förbi och blivit neddragen av Jonas Knudsen fullbordade Marcus Danielson vändningen från straffpunkten. Därmed tog sig Djurgården upp på andraplatsen och när tre matcher återstår är man tre poäng bakom serieledande Häcken.

– Det är en ganska konstig fotbollsmatch. Jag är otroligt stolt över att vi kommer tillbaka in i det här. Inte minst med tanke på den resultatraden vi har i ryggen, säger Dif-tränaren Thomas Lagerlöf och tillägger:

– Det låg ju nästan lite i korten att Kalle skulle göra mål. Han har varit med och vänt mot Malmö förut. Han gjorde två mål när vi vände på Tele2. Han har haft det motigt i år och inte fått så mycket speltid, men nu när det blivit fler matcher så har han fått chansen och tagit den. Han är med och bidrar och det är många som är glada för hans skull.