Skövde och Örgryte kvar i superettan

Skövde och Örgryte slutade på plats 13 och 14 i superettan. Nu står det klart att båda lagen spelar kvar i Sveriges näst högsta division – efter kvalsegrar mot Falkenberg och Nordic United.

Tobias Linderoth avslutade sejouren i Skövde med att hålla laget kvar i superettan. Arkivbild.

Fotboll2023-11-26 15:51

När Falkenberg och Skövde möttes i den första kvalmatchen tidigare i veckan slutade det 2–2 efter en kvittering från Falkenberg i den 97:e minuten. Ett psykologiskt viktigt mål – men som inte rubbade Skövde i returen.

För hemma på ett snöigt Södermalms IP i Skövde var det hemmalaget som tog kommandot. Darrell Kamdem Tibell höll sig framme och nickade in 1–0. Innan halvleken var över utökade Armend Suljev till 2–0.

Med kvarten kvar rundade sedan Darrell Kamdem Tibell målvakten och satte spiken i Falkenbergkistan.

Efter 3–0 och totalt 5–2 stannar alltså Skövde i Sveriges näst högsta serie. Därmed avslutar huvudtränaren Tobias Linderoth med flaggan i topp. Det står sedan tidigare klart att 44-åringen ska träna Varberg, som också spelar i superettan 2024, nästa säsong.

Skövde kvar i superettan – och så även Örgryte.

Den anrika Göteborgsklubben vann sin första match med 1–0. Samma siffror blev det också i returen hemma på Gamla Ullevi. Viktor Lundberg gjorde målet som innebar 1–0 i matchen och 2–0 i dubbelmötet.