Oskarssons skräckskada: "Tacksam att jag hann i tid"

HM IS har det småjobbigt i division fem-fotbollen just nu. Och Kristoffer Oskarsson får följa laget vid sidan av. Det finns inget alternativ efter den allvarliga lårskada han drabbades av: "Läkarna sa att jag nog hade fått amputera benet om jag inte hunnit in till sjukhuset i tid", säger han.

Kristoffer Oskarsson tvingades sy 19 stygn i sitt skadade högra ben, efter att ha åkt på en lårkaka som sedan förvärrades.

Kristoffer Oskarsson tvingades sy 19 stygn i sitt skadade högra ben, efter att ha åkt på en lårkaka som sedan förvärrades.

Foto: Magnus Strömsten/Privat

Fotboll2023-05-19 19:30

Det som från början bara verkade vara en vanlig lårkaka, skulle visa sig bli långt allvarligare än så. 

Sporten träffar Kristoffer Oskarsson på Hjältemon i Hjältevad. Helst av allt skulle 28-åringen vilja vara med och lira den här matchen i strålande solsken mot Djursdala SK. Istället hoppar han omkring på kryckor. Smärtsamt, visst. Å andra sidan skattar han sig lycklig att han kan titta på sitt favoritlag, med båda benen i behåll. 

– Jag är tacksam. Det hade kunnat vara så mycket värre, säger han och slänger en blick på lagkamraterna innan matchen ska ta sin början. 

Skadan kom i en match mot IF Stjärnan i slutet av april. I en till synes vanlig närkamp fick han en smäll mot det högra låret. Oskarsson klev av och fullföljde inte matchen. 

På natten började helvetet. 

– Det var otäckt och gjorde jätteont. Låret svullnade upp rejält och var nästan dubbelt så stort som normalt, säger han och visar med en handrörelse runt låret hur svullet det var.

Ambulans tillkallades för vidaretransport till akuten i Västervik. Läkarna bedömde att det krävdes omedelbar operation. 

– Det var otroligt jobbigt och de visste inte exakt vad det var. De tömde låret på blod och vätska. Läkarna sa att det var tur att vi åkte in till sjukhuset, annars hade de kanske fått tagit bort benet. Så allvarligt var det. Det kan ha rört sig om bara någon timme eller så. 

undefined
Otäcka bilder efter lårskadan Kristoffer Oskarsson råkade ut för.

Sen följde ytterligare två operationer, 19 stygn i det högra benet och nio dygn på sjukhus. 

Häromdagen togs stygnen bort. Rehabträningen har påbörjats så smått och Kristoffer Oskarsson kan börja blicka framåt, trots att smärtan ibland är påtaglig och framstegen små när det handlar om att kunna röra på benet som han vill. 

– Kolla här...jag kan knappt böja benet alls, säger han och visar hur stelt det är. Men de har sagt att jag ska bli fullt återställd och det får ta den tid det tar. På något sätt är jag ändå glad att det gick som det gick, säger han med ett halvt leende. 

Något segerjubel tillsammans med lagkamraterna blev det inte heller för Kristoffer Oskarsson den här dagen. Han och HM IS tvingades konstatera att Djursdala SK var det något starkare laget och vann med 4–2.

Kristoffer Oskarsson får nöja sig med att se lagkompisarna i HM IS spela från sidan. Detta efter sin allvarliga lårskada.
Kristoffer Oskarsson får nöja sig med att se lagkompisarna i HM IS spela från sidan. Detta efter sin allvarliga lårskada.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!