SKRÄCKSKADAN: Viktige yttern borta resten av säsongen

En duell, en smäll. Underbenet av. IF Hebe får klara sig utan sin poäng- och löpstarke ytter Mikael Larsson, efter skräckskadan i söndags.

Mikael Larsson i duell med Horn/Hycklinges Henrik "Fimpen" Gustavsson, tidigare under säsongen. Mot Fågelfors, i en match med B-laget, gick det betydligt värre än på bilden.

Mikael Larsson i duell med Horn/Hycklinges Henrik "Fimpen" Gustavsson, tidigare under säsongen. Mot Fågelfors, i en match med B-laget, gick det betydligt värre än på bilden.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2016-05-31 15:01

Favorittippade IF Hebe har varvat igång.

Efter en något knackig inledning på säsongen har man nu skaffat sig ordentligt häng på toppen i division 5.

Men mitt i den uppåtgående trenden kom i söndags ett rejält bakslag: lagets speedige ytter, 22-årige Mikael Larsson, blir borta för resten av säsongen.

Anledningen? Han fick underbenet avsparkat i B-lagsmatchen mot Fågelfors.

– Jag kom hem från sjukhuset för en kvart sedan, säger Mikael Larsson när vår tidning når honom över telefon på tisdagseftermiddagen.

– Det är tur att jag har smärtstillande, för det gör otroligt ont när jag rör mig. Läkarna sa det direkt, säsongen är över. Det känns extra tråkigt att det sker nu, när vi kommit igång och har så bra stämning i truppen. Det är så otroligt olägligt.

Spik genom benet

När vi talas vid har ett dygn passerat efter operationen. Genom Mikaels ben löper nu en lång spik, uppfäst med skruvar.

– Meningen är att den ska sitta där livet ut, om den inte stör mig på något sätt.

 Mitt i allt elände är han dock glad att slippa gips.

– Nu är jag ju fri, trots allt. Även om det gör ont så är det bara min egen smärtgräns som sätter stopp.

Vad var det som hände när benet gick av?

– Jag vet knappt, det bara small. Jag har aldrig haft så ont och jag skrek rakt ut. De andra i laget har berättat att det var en ren 50/50-duell, så det är inget att säga om.

Direkt efter smällen avbröts matchen – och Mikael fördes med ambulans till sjukhuset i Västervik. Efter röntgen konstaterade man att benet var av.

I det ögonblicket föll Mikaels värld samman.

– Ångestfyllt. Det är allt jag kan säga. Jag är ju ungdomstränare också, så den biten faller också bort nu. Fotboll är inte bara en idrott för mig, inte bara en hobby. Det är en livsstil, ja, hela mitt liv. När jag inte jobbar så håller jag alltid på med fotboll. Så nu förändras mitt liv helt och hållet – åtminstone i några månader.

Kan varit sista matchen i karriären

Nu väntar några veckor på soffan, innan det kan bli tal om lättare rehab-träning.

Först till hösten räknar han med att köra rena styrkepass för att hitta tillbaka till muskler och balans – och fotbollen. Om det blir någon comeback överhuvudtaget, vill säga.

– Jag har sagt till Hebe hela tiden att det här förmodligen blir min sista säsong. Jag flyttar nog till Norge i höst, och frågan är hur det blir med fotbollen då... Mycket talar hur som helst för att det här var min sista match i de här trakterna.

Hans sista match PÅ planen alltså. För vid sidan av kommer han att finnas med, så mycket han bara kan och orkar.

– Jag tror stenhårt på grabbarna och ska stötta dem i varje match jag kan. Finns det något som ger mig styrka i allt det här, så är det att få tillhöra det här laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!