Skrällen: Goranci blir huvudtränare för lokala laget

Här kommer en het kandidat till årets största skräll i den lokala fotbollen. Den tidigare VIF-spelaren och nuvarande Hvetlanda GIF-spelaren Karlo Goranci blir huvudtränare för division 5-laget HM IS. "Med rätt coaching och rätt taktik så ska vi vinna femman", säger han bestämt.

Karlo Goranci under sin tid i Vimmerby IF.

Karlo Goranci under sin tid i Vimmerby IF.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-10-31 18:31

Karlo Goranci är ett välkänt ansikte för de flesta i vår trakt. 27-åringen har ett förflutet som spelare i Vimmerby IF och var en av lagets främsta spelare när han var i klubben. Den senaste säsongen var han med i det Hvetlanda GIF som vann division 4 och tog steget upp till "trean". Goranci kommer att spela med GIF även nästa säsong – men kommer samtidigt att vara huvudtränare. 

Under helgen skrev han på och blev klar som huvudtränare för HM IS i division 5. 

– Det ska bli väldigt kul. Jag har funderat på att bli tränare ett tag och haft lite småkontakt med HM IS. Jag hörde av mig i somras och anmälde mitt intresse och nu tyckte de att det passade bra, säger Karlo Goranci. 

Roger "Bullford" Olofsson, som är ordförande och som varit hjälptränare i HM IS, är nöjd med lösningen. 

– Det har varit muntligt klart i ett par veckor och idag (lördag) skrevs avtalet på. Det är jättespännande. Vi har inte aktivt värvat honom utan det var han själv som hörde av sig, säger han och fortsätter:

– Vår förhoppning var att han skulle kunna bli spelande tränare men eftersom han har ett avtal med Hvetlanda GIF så gick det inte. 

Goranci har ingen erfarenhet av att vara tränare sedan tidigare men är redo för det nya ävetyret. Han vill implementera sina idéer direkt i det HM IS som klarade sig kvar i division 5 i år efter en strulig säsong.

– Med rätt coaching och rätt taktik så ska vi vinna femman. Jag har mina planer och jag vill bygga något bra med HM IS. Sen är det viktigt att jag kan anpassa mig, för även om man vill spela på ett visst sätt så är det inte säkert att det alltid går, säger den nya huvudtränaren. 

Hur ska du kombinera spel i Hvetlanda GIF med tränaruppdraget?

– Jag kommer att träna två gånger i veckan med GIF och sedan försöka hålla i två träningar med HM IS. Vi får lösa det så att det inte krockar. 

Förhoppningen är att Goranci ska assisteras av samma hjälptränare som fanns i och runt HM IS den senaste säsongen. Det var Roger Olofsson, Martin och Adam Rosenqvist och Jörgen Stjernberg. 

– Alla har fått frågan och jag hoppas att alla vill fortsätta. Jag själv har lovat att ställa upp och hjälpa till, förklarar Roger Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!