Skrällen: VIF värvar en av Gullringens bästa spelare

Det har varit en händelserik start på Silly Season. Är det här rentav den hetaste värvningen hittills? Ja, kanske. Haris Dreco går från Gullringens GoIF till derbyrivalen Vimmerby IF.

Haris Dreco lämnar Gullringens GoIF efter 1,5 säsong i klubben. Istället blir det spel i Vimmerby IF.

Haris Dreco lämnar Gullringens GoIF efter 1,5 säsong i klubben. Istället blir det spel i Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2020-11-05 20:00

Den nyheten presenterade VIF på sin hemsida under torsdagskvällen. Själv säger 22-åringen så här om klubbytet:

– Det känns skönt att det är klart och jag ser fram emot att få komma igång igen. 

Hur känns det att lämna Gullringen?

– Sånt är alltid tråkigt, givetvis. Jag hade en fin tid där och har bara gott att säga om föreningen och folket runt omkring.

Hultsfredskillen Haris Dreco spelade i Vimmerby IF säsongerna 2015 och 2016. Då startade han ett flertal matcher i division 2. Sedan fortsatte karriären i Kalmar AIK och Ängö, då han studerade i Kalmar.

Sommaren 2019 återvände Dreco till lokalfotbollen – när han skrev på för Gullringens GoIF. Totalt blev det åtta mål på 17 matcher i GGoIF-tröjan, för den tekniske mittfältaren/anfallaren.

– Den senaste säsongen var väldigt konstig på grund av coronan och man kom aldrig riktigt in i det. Jag är ändå nöjd över mitt äventyr i Gullringen, speciellt med tanke på att jag spelade på en position (anfallare) som jag inte riktigt var van vid sedan tidigare. 

Nu är alltså Dreco tillbaka i Vimmerby IF. Han har fått bra intryck av sitt nygamla lag.

– Ja, jag var med på en testträning efter den här säsongen tog slut och kände mig välkommen direkt. Vi möttes ju även under säsongen och man har bra koll på alla spelare som är där. 

Sedan tidigare har VIF värvat Knut Gunnarsson från Målilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!