Skrällvarning? "Vi har allt att vinna"

Jitex, serieledarna. Vimmerby har en stentuff uppgift framför sig. "Vi har precis allt att vinna", säger Magnus Budo Ericsson.

Vimmerby får klara sig utan nyckelspelarna Nathalie Johansson och Anna Karlsson i viktiga matchen hemma mot Jitex.

Vimmerby får klara sig utan nyckelspelarna Nathalie Johansson och Anna Karlsson i viktiga matchen hemma mot Jitex.

Foto: Rolle

Fotboll2018-09-21 17:52

Frågan är om vi kan snacka i termer som "grus i maskineriet" när vi syftar till ett lag som leder serien, har vunnit 16 av 19 matcher och bara förlorat en enda den här säsongen. Men, jo. Det kan vi. Klassiska Mölndalsklubben Jitex har "bara" två vinster de sista fem kamperna – och den där spikraka vägen mot serieseger har blivit betydligt krokigare.

– Det verkar som det har börjat knaka i fogarna på slutet. De var kanske för säkra på att de skulle vinna serien tidigare, resonerar VIF-ledaren Budo Ericsson.

Vi kan slå fast att det är en viktig match för Jitex (bara tre pinnar för IFK Norrköping) och för Vimmerby.

– Vi har inget tryck på oss i den här matchen. Det är bara att gå och blåsa på. Starten tror jag blir viktig. Jitex måste åka tidigt, de har 32 mil i buss, vädret verkar bli halvdassigt och deras form är kanske lite sisådär.

Vimmerby gjorde en stark match mot dem i våras. Föll med 0–2.

– Vi var visserligen i princip helt utspelat, men vi försvarade oss bra och gjorde det svårt för dem. Jitex är ett spelande lag, som hela tiden söker instick och kombinationer.

Taktiken?

– Vi måste försöka täta ihop det så gott vi kan. I våras var vi duktiga på att stänga av ytor för motståndarna och göra det svårt. Hoppas att vi kan få till det mot Jitex.

Vimmerby får klara sig utan två nyckelspelare, avstängda anfallsstjärnan Nathalie Johansson och hårt arbetade Anna Karlsson, som inte kommer loss från jobbet.

VIF har tre poäng till godo på Valinge, som ligger under strecket.

Matchdags

Vimmerby-Jitex Division ett VIF-laget: Sofie Johansson - Nathalie Milton, Hanna Ericsson, Malin Söderlund, Mathilda Strömdahl - Greta Koponen, Brendah Henrysson, Alicia Strand, Andrea Lundgren, Julia Rosin - Stina Kägo Bragsjö. Bänk: Kujtese Rexha, Maja Allvin, Elin Borgstrand, Kicki Rödin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om