Skulle scouta motståndarna – fick aldrig se matchen

Premiärnerver? Det kan ni räkna med. David Henriksson och Djursdala SK sparkar igång division 4-säsongen hemma på Dalavallen på fredag. "Herregud...", säger tränaren om nervositeten.

David Henriksson gör sin första seriematch som tränare för Djursdala på fredag.

David Henriksson gör sin första seriematch som tränare för Djursdala på fredag.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-14 16:00

Han har ändå en god känsla, Henriksson. 

– Visst är det lite halvskakigt, men det känns väldigt bra ändå. Vi har två riktigt bra träningar bakom oss i veckan, säger han.

Att det är taggade DSK-spelare och ledare är inte svårt att förstå. Efter en imponerande säsong i "femman" förra året är det nu alltså dags för division 4-spel på Dalavallen.

För motståndet står Örserums IK. Ett lag som Djursdala och Henriksson inte har någon vidare koll på.

– Nej, haha. Jag skulle se deras match i Tranås i fredags, men då ställdes den in. Jag kom dit, men fick sedan reda på att matchen blivit flyttad till måndag. På måndagen så stod det sedan att matchen ställts in, förklarar DSK-tränaren och fortsätter:

– De har spelat väldigt få träningsmatcher, verkar det som.

Han får istället lägga fullt fokus på sitt lag. 

– Ja, jag hoppas att vi vinner. Det viktiga är att vi går ut och gör det vi ska, försöker sätta press och inte håller på med något daltande. 

Hur ser truppläget ut?

– Väldigt bra. Vi kommer med bästa möjliga lag. "Jonte" (Jonatan Stridh) kan inte vara med. Även "Bränna" (Daniel Gustafsson) är borta med en skada.

Truppen: Oskar Eriksson, Björn Stridh, Dzenan Hrnic, Albin Isaksson, Martin Larsson, Michael Karlsson, Markus Ahl, Christian Simonsson, Jihad Assaf, Isack Thuresson, Simon Henriksson, Imad Khankan, Petter Sandberg, Oscar Hultkvist, Christoffer Svahn. Eventuellt tillkommer någon spelare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!