Skulle vila en match i juli – spelade inget mer 2020

Hadar Sundberg inledde säsongen lovande för Sylvia. Den långdragna skadan har dock hållit honom borta från spel sedan mitten av juli. Den här veckan börjar han ett nytt träningsprogram.

Hadar Sundberg är skadad.

Hadar Sundberg är skadad.

Foto: PETER HOLGERSSON

Fotboll2020-11-23 19:10

Det som började med att Hadar Sundberg bara skulle stå över matchen mot Sandviken 19 juli slutade i en skadefrånvaro som ännu inte är över.

Allt annat än roligt för 20-åringen från Rimforsa.

– Först när skadan kom tänkte vi att jag nog bara var lite överbelastad. Men det visade sig att det var värre. Jag har träffat många olika läkare utan att få bukt med det, säger Hadar Sundberg.

– Men nu har jag kontakt med en läkare som ska göra ett träningsprogram till mig över en längre tid. Jag hoppas att jag är tillbaka till 100 procent när försäsongen dras igång.

Ytterbackens problematik finns lokaliserat till största delen i höftböjaren, men känns även av lite grann i ljumskarna. Det kom smygande under sommaren.

– Skott och inläggsmoment blir svårt för mig. Jag gör många inlägg som ytterback. Det hugger till och blir värre för varje gång jag gör det. Om jag vilar kan det kännas bättre, men om jag går på det igen och börjar träna så blir det sämre. Jag har provat några gånger, säger Hadar Sundberg.

Är operation aktuellt?

– Vi har undersökt det med. Jag har gjort magnetröntgen. De hade sett om en operation hade behövts, men som det ser ut nu ska det inte göras.

Hur har det varit att inte kunna spela?

– Det var frustrerande i början. Jag vill ju hjälpa laget. Det kändes också som om jag själv hade nåt bra på gång.

Spelar du för Sylvia 2021?

– Jag har inte skrivit på nånting än. Men det kan bli så.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!