Skyttedrottning

29 mål 2007. 49 mål 2008. Camilla Näslund är målvakternas skräck.

Camilla Näslund fick ta emot den inramade löpsedeln som bevisar att hon är traktens målfarligaste fotbollstjej för andra året i följd.

Camilla Näslund fick ta emot den inramade löpsedeln som bevisar att hon är traktens målfarligaste fotbollstjej för andra året i följd.

Foto:

Fotboll2008-11-26 07:41

Vad har basketkickande i ett garage med en polare i Hultsfred att göra med att årets skyttedrottning heter Camilla Näslund?
Jo, det ska vi snart förklara.
Det var nämligen så det började för HFK:s guldklimp.
- När jag var elva år blev det rätt ofta att jag och min kompis gick till garaget och spelade fotboll (!) med en basketboll. Sen tänkte vi att vi kanske skulle börja träna fotboll och det gjorde vi. Sedan har jag fortsatt.

Ny löpsedel
Vår tidning träffar henne i tjejrummet på Värnstigen 17 i Hultsfred. På en hylla står en inramad löpsedel med en bild på Camilla och texten 29 mål. Löpsedeln fick hon förra året, då hon också blev lokal skyttedrottning.
I år var det inte heller något snack. 49 mål på 18 matcher i division fyra är imponerande. Det är nästan tre fullträffar i snitt per match.
Varför gör just du så många mål?
- Ja..., det beror nog på mina lagkamrater. Jag får fina passningar.
Ödmjukt svarat, men det är förstås långt ifrån hela sanningen. Bakom Näslunds stora målfabrikation hittar vi flera utmärkande egenskaper: snabbheten, framför allt, målkänslan och spelförståelsen.
- Jag försöker vara lugn och hålla ner skotten när jag kommer i avslutningslägen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!