Skyttedrottningarnas galakväll: "Haha, kommer inte ihåg målen"

Vissa har det, vissa har det inte. Här är en kvartett som definitivt är naturliga målskyttar: Caroline Phalén, Tessa Svensson, Louise Andersson och Emma Sjökvist. Tre av dem hade avgörande roller i sina respektive matcher i damfyran. Men "Lo" minns inte sina mål – som vanligt!

Målskyttar. Erika Andersson och Louise Andersson gjorde målen när Rosenfors besegrades.

Målskyttar. Erika Andersson och Louise Andersson gjorde målen när Rosenfors besegrades.

Foto: FBSK

Fotboll2024-05-21 17:05

"Lo" är Louise Andersson och vi känner henne som en målgörare av rang. Så har det alltid varit, trots att hon tycker att det varit lite si och så med den saken de senaste säsongerna.

Men i år. I år...då trillar bollarna in i strid ström bakom motståndarmålvakterna.

Som i måndags, då Rosenfors besegrades med 4–0. Louise Andersson satte tre mål och hade en huvudroll i det här miniderbyt.

På frågan om något av hennes tre mål var vackert, så skrattar hon till och säger så här:

– Haha, jag kommer inte ihåg målen. Jag brukar aldrig göra det. När någon säger att "det där målet var snyggt", så måste jag tänka till och försöka komma ihåg hur det egentligen gick till.

Hur som helst blev det tre fullträffar från henne mot RIK och nu är Louise uppe i tolv mål totalt. Redan. Om hon toppar seriens skytteliga?

Nä, ändå inte.

undefined
Caroline Phalén satte tre mot Västervik B

Framför sig har hon Hultsfreds målmästare, Caroline Phalén. Hon har nu gjort 14 mål efter sina tre nya baljor mot Västerviks B. Dessutom spelade hon fram Julia Ingemarsson när HFK vann med 4–0.

Vimmerbys B-lag har också en flitig målskytt. Tessa Svensson är alltid ett hot offensivt, samma visa nu när VIF hade målkalas mot Rödsle/IFK Oskarshamn och vann med 8–3. Hennes tre mål förde upp henne till en delad tredjeplats i skytteligan med sina åtta mål. Utöver Svensson nätade Mona Fenikh två gånger, dessutom gjorde Julia Johansson, Kujtese Rexha och Linn Carlsson ett mål vardera.

undefined
Tessa Svensson gjorde tre mål för VIF B.

HM IS förlorade mot obesegrade serieledaren Forserum med 2–5, men Emma Sjökvist fortsätter att producera framåt. Hon stod för båda målen för hemmalaget och är nu uppe i elva totalt – på bara tre matcher. Därmed är hon tvåa i skytteligan i division fyra Höglandet.

undefined
Emma Sjökvist gjorde två nya mål när HM IS föll mot serieledarna. Sjökvist är uppe i elva mål totalt - på bara tre matcher.

Tillbaka till Louise Andersson och Caroline Phalén.

Redan på torsdag är det match igen. Och inte vilken match som helst. Då möts nämligen FBSK och HFK på Lundavallen. Då kommer någon svit att brytas. Båda lagen har vunnit sina fyra matcher.

Det är inte bara ett möte mellan två starka lag i toppen, det är också en match i matchen mellan skyttedrottningarna.

 – Hon (Caroline Phalén) har verkligen gjort det bra hittills, säger Andersson.

Själv är hon hyfsat nöjd med sin egen och lagets prestation i serieinledningen.

– Det har inte varit klockrent spelmässigt. Jag tycker att vi har en nivå till i oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om