Skyttedrottningen hade en rekordsäsong

36 mål på 19 matcher. Det är rekordsiffror till och med i vana skyttedrottningen Nathalie Johanssons värld. "Att nästan göra två mål i snitt per match är bra siffror", säger Vimmerbyspelaren och poängterar att hela laget varit delaktigt i hennes framgång.

Nathalie Johansson hade nästan två mål i snitt per match den gångna säsongen och kom upp i rekordmånga 36 fullträffar.

Nathalie Johansson hade nästan två mål i snitt per match den gångna säsongen och kom upp i rekordmånga 36 fullträffar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-11-02 18:00

Nathalie Johansson hade en stor del i Vimmerby IF:s framgångar den gångna säsongen. Laget gjorde totalt 81 mål på 20 matcher och Johansson svarade för 36 av dem på egen hand. Med det är hon traktens allra bästa målskytt.

– Jag hade tydligen ganska många assist också så jag borde ha varit inblandad i mer än häften av lagets mål. Det är ganska häftigt.

Den gångna säsongen hittade Johansson ett särskilt fint samspel med Frida Pöder. Deras sätt att hitta varandra ute på planen tyder nästan på att de har någon form av telepatiskt förmåga.

– Det har fungerat väldigt bra mellan oss. Vi behöver aldrig snacka med varandra ute på planen, utan det bara händer liksom. Vi vet precis var vi har varandra och det är väldigt många av mina mål som jag bara har behövt peta in efter öppnande pass från Frida. Dessutom finns det många andra duktiga spelare i laget som är delaktiga i mina mål. Det går inte att göra så många mål på egen hand.

undefined
Nathalie Johansson, Vimmerby IF.

Som mest har Johansson gjort fyra mål i en och samma match den här säsongen. Det har hänt två gånger dessutom. Såväl i 10–3-vinsten borta mot Rimforsa som i 6–1-segern hemma mot Vetlanda.

Är det något mål som du minns har varit extra snyggt?

– Nej, jag gör väl inte så snygga mål direkt. Jag är mer fokuserad på att få in bollen i mål. Att sätta bollen i krysset eller ribba in är inte riktigt min grej, säger Johansson som ändå minns ett mål som extra skönt.

– I bortamatchen mot Lindö gjorde jag alla tre när vi vann med 3–1. Det sista minns jag var extra skönt för det kom ganska sent i en match där vi var på väg att tappa onödiga poäng.

Om VIF får behålla sin skyttedrottning till kommande säsong är i dagsläget oklart. Johansson har tidigare provspelat med såväl Kristianstads DFF och IFK Kalmar. I oktober testade hon dessutom med Linköping FC. Frågan om det blir allsvenskt spel nästa år.

– Det får framtiden utvisa. Just nu funderar jag inte så mycket kring det.

Topp 10 i den lokala damfotbollen totalt:

36 mål: Nathalie Johansson, VIF 

24 mål: Emma Sjökvist HM IS

19 mål: Louise Andersson, FBSK

15 mål: Frida Pöder, VIF

14 mål: Tessa Svensson, VIF B

9 mål: Tyra Andersson, VIF

7 mål: Caroline Phalén, HFK, Malin Rydén, HFK, Emma Adolfsson RIK.

6 mål: Ea Wessén, RIF, Matilda Hemmingsson, HFK, Tessa Svensson, VIF C.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!