Nathalie Johansson förlänger: "Tror på en stark säsong"

Då var det klart. Vimmerby IF har landat en ruskigt viktig förlängning. Nathalie Johansson är klar för spel 2024. "Jag trivs så bra i Vimmerby", säger Johansson.

Nathalie Johansson är klar för en fortsättning i VIF.

Nathalie Johansson är klar för en fortsättning i VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-12-13 13:09

Den oerhört betydelsefulla anfallaren bombade in mål förra säsongen. I och med hennes 37 gjorda mål blev hon hela seriens skyttedrottning och nu är hon alltså klar för en fortsättning i gulsvart, detta meddelar VIF på sina sociala medier.  

När Vimmerby Tidning når Nathalie Johansson under onsdagen är det positiva känslor hos spelaren efter att nyheten presenterats. 

– Det känns bra. Det är alltid skönt att komma fram till ett beslut, säger Johansson. 

Har det varit självklart med en fortsättning i VIF?

– Helt ärligt har det varit lite fram och tillbaka. Men jag trivs så bra i Vimmerby och känner att jag fortsätter utvecklas som spelare i den här miljön. 

Johansson berättar att det stod mellan att förlänga med VIF eller följa med Tjust IF upp i division 1. VIF kan stoltsera med att det alltså blir en fortsättning för den pålitlige målskytten i klubben. Hon ser en stor potential i laget. 

– Vi gjorde en mycket bra säsong 2023 och blev egentligen bara bättre ju längre säsongen pågick. Jag tror på en stark säsong även 2024. 

Vimmerby IF presenterade nyligen flera förlängningar i form av Elin Lindqvist, Saga Stejdahl, Julia Rosin och inte minst Frida Pöder. Den sistnämnde utsågs av VIF till årets spelare och visade upp ett starkt samspel med Johansson 2023. Duon bidrog med hela 60 mål tillsammans förra säsongen. 

– Klart det väger tungt. Vi trivs med varandra på planen och umgås även utanför, så det är klart att såna förlängningar påverkar beslutet. 

VIF får även fortsatt kontinuitet på tränarsidan i och med att Pierre Brorsson blir kvar som huvudtränare. 

– Det fungerade bra och jag tror vi kan bygga vidare på det. 

Du gjorde 37 mål förra säsongen, vad ska vi förvänta oss av dig 2024? Kan du toppa det?

– Haha, jag vet inte. Vi får se hur många mål det blir. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!