Fyra fullträffar av Nathalie när VIF vann säkert

Tabelljumbon Nittorp borta blev en ganska enkel affär för Vimmerby IF. Särskilt när skyttedroittningen Nathalie Johansson var tillbaka efter avstängning och slog till med fyra av målen i 5–0-segern. "Jag var kanske lite extra spelsugen idag", sa skyttedrottningen efter matchen.

Nathalie Johansson gjorde fyra mål för VIF.

Nathalie Johansson gjorde fyra mål för VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-09 16:24

Trots den klara segern gick det inte helt som på räls för Vimmerbylaget från början. Ledningsmålet dröjde till den 43:e minuten och målskytten Nathalie Johansson var inte helt nöjd med lagets spel så långt.

– Nej, vi fick inte spelat att stämma alls i första. Samtidigt stod Nittorp lågt och försvarade sig väl så länge de hade 0–0 att gå på. Det var skönt att få in i ett mål innan halvtid, sa hon.

I andra rullade det på desto bättre för VIF. Johansson ökade på till 2–0 i 59:e minuten framspelad av Jessie Eriksson, Frida Pöder gjorde sedan 3–0 efter fint förarbete av Stina Kägo Bragsjö. Sedan fullbordade Nathalie Johansson sitt hattrick med 4–0 på egen hand och fastställde slutresultatet till 5–0 framspelad av Stina Kägo Bragsjö.

Var det något av dina mål som stack ut?

– De flesta kom efter fina passningar där jag kunde placera in bollen. Men vid 4–0 kunde jag runda målvakten och sätta in den. Det målet var jag lite extra nöjd med.

Segern innebar att VIF är trea i serien på 36 poäng med fem omgångar kvar. Ulricehamn är tvåa på 38 och Tjust leder på 41 poäng.

I nästa omgång väntar just Tjust i ett derby på hemmaplan för VIF.

– Då gäller det att vi steppar upp lite extra om vi ska slå dem, säger Johansson som dessutom går en kamp i seriens skytteliga.

Tjusts Filippa Karlsberg toppar den på 26 mål följd av Johansson på 25.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!