Skyttekungen bakom Häckens seger

Allsvenskans just nu hetaste spelare hittar vi i Häcken. Mot Varberg slog skyttekungen Bénie Traoré till – igen. 20-åringen gjorde ett av målen i 2–0-segern.

Bénie Traoré slog till för Häcken igen.

Fotboll2023-06-05 21:09

Straffmålet, som är Traorés elfte fullträff den här säsongen, kom i den 45:e minuten och var kulmen på en händelserik slutdel av den första halvleken på Påskbergsvallen. För just före elvametersmålet fick Häcken storstjärnan Samuel Gustafson utvisad efter en situation med Varbergs Robin Tranberg. Duon knuffade på varandra och Gustafson måttade med huvudet mot Tranberg.

– Vad fan hände egentligen? Folk knuffar på varandra. Jag knuffar till honom och han går med huvudet mot mig. Det är ingen stor grej så, men han sätter sig i en situation där han kan få rött kort, säger Tranberg till Discovery +.

Tillbaka till Traoré.

Den vindsnabbe anfallaren från Elfenbenskusten som ryktas vara på väg till nederländska Ajax har nu gjort fem mål på lika många matcher.

Med en dryg kvart kvar att spela kontrade en annan av Häckens talanger, Momodou Sonko, in avgörande 2–0.

– Vi är ett mycket bättre fotbollslag (än Varberg), säger Häckens tränare Per Mathias Høgmo till Discovery +.

Segern innebär att Häcken befäster tredjeplatsen i tabellen. Segerlösa Varberg är sist.