Skyttekungen kan skjuta hem seriesegern till Kisa BK

Mycket talar för att Kisa BK kommer att lägga vantarna på seriesegern i helgen. Och mycket talar för att skyttekungen Abdirahman Said Ahmed kommer att spela en huvudroll. "Jag är riktigt taggad för det här", säger 25-åringen inför hemmamatchen mot LSW.

15 mål på nio matcher. Kisa BK:s Abdirahman Said Ahmed har varit ostoppbar den här säsongen.

15 mål på nio matcher. Kisa BK:s Abdirahman Said Ahmed har varit ostoppbar den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-02 13:00

Kisa BK är på god att väg att gå rätt igenom division 4 och ta steget upp till "trean". Laget var nykomlingar inför den här säsongen, efter att ha vunnit division 5 förra året. 

En stor anledning till att man nu toppar serien med två omgångar kvar stavas Abdirahman Said Ahmed. Anfallaren valde att skriva på för KBK för knappt ett år sedan – och har gjort succé.

– Det var inte helt självklart att det skulle bli Kisa. Jag pluggar i Jönköping, så det krävdes lite övertalning för att jag skulle hoppa på det. Men jag känner Greger (Johansson, tränare) sedan tidigare så det blev Kisa till slut, säger "Abdi". 

På nio matcher har den kraftfulle anfallaren smällt in 15 mål och leder seriens skytteliga överlägset. 

– Jag spelar med väldigt bra spelare runt om mig och de har satt mig i bra lägen. Det är skönt att man får utdelning, säger han ödmjukt. 

På söndag kan han skjuta hem seriesegern till Kisa BK och skicka upp dem i division 3. Vinner Kisa sin hemmamatch mot LSW IF så är det klart. 

– Det ska bara bli roligt. Spelar vi vårt spel så är jag säker på att vi vinner. Jag är riktigt taggad för det här, säger han. 

KBK står på 23 poäng inför de två sista omgångarna. AC Studenterna, som står på 20 poäng och ligger tvåa, har en match mer spelad än Kisa.

Sporten live-sänder matchen mellan Kisa och LSW på söndag. Avspark är klockan 16:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!