Skyttekungen siktar mot toppen: "Har ett bättre lag"

Förra säsongen var han hela traktens bästa målskytt. Nu är Adrian Mathiasson redo för en ny, halverad säsong med sitt Södra Vi IF. "Vi ska tillhöra toppen igen", säger han inför premiären mot Stjärnan.

Adrian Mathiasson pangade in 21 mål i division 5 förra säsongen.

Adrian Mathiasson pangade in 21 mål i division 5 förra säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-06-26 16:35

Det blev en succéartad säsong för Södra Vi IF i division 5 förra året. Laget tog sig till kval mot division 4 men nådde inte riktigt hela vägen fram till slut.

En stor bidragande faktor till SVIF:s framgång var skyttekungen Adrian Mathiasson, som gjorde 21 mål i femman. Efter en lång väntan har det äntligen blivit dags för honom och topptippade Södra Vi att premiärspela. På lördag eftermiddag ställs de borta mot ett annat topptippat lag – IF Stjärnan.

– Det brukar bli tuffa matcher mot Stjärnan men jag tycker att vi är det bättre laget, säger Adrian Mathiasson och fortsätter:

– Vi kommer nog spela på samma sätt som vi alltid gör.

Tror du ni kan upprepa bedriften från förra säsongen?

– Det är svårt att säga inför eftersom det blivit som det blivit med enkelserie. Men jag tycker absolut att vi ska tillhöra toppen igen. På pappret har vi egentligen ett bättre lag än förra säsongen. Vi har fått tillbaka Fredric Carlsson samt att Martin Brorsson är tillbaka. Jacob Almqvist är också väldigt bra, precis som Rory Barraza.

För Mathiassons del blir det dock svårt att upprepa sin bedrift från förra säsongen med hela 21 mål, men räkna med åtminstone några mål från hans vassa vänsterfot.

– Ja, det har blivit fler och fler mål under min karriär. Jag hoppas kunna göra en del mål den här säsongen men också några assist. Det är alltid kul att spela fram till mål. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!