Skyttekungen om framtiden: "Det lockar kanske lite mer"

En av de stora följetongerna under årets lokala Silly Season har varit Abdi Saids fotbollsframtid. Nu berättar skyttekungen att det inte är säkert att han följer med Kisa BK upp i division 3. "Ska man satsa i trean så måste man lägga ner mer tid", menar han.

Ska Abdi Said följa med Kisa BK upp till division 3? Det är inte helt klart än.

Ska Abdi Said följa med Kisa BK upp till division 3? Det är inte helt klart än.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-12-26 14:00

15 mål på elva matcher i division 4. Abdi Said spelade en huvudroll säsongen 2021, då Kisa BK vann serien och säkrade avancemang. 

Men skyttekungen har ännu inte förlängt med KBK. Nu ger han sin syn på framtiden.

– Det tar en hel del tid att spela i "trean", samtidigt som man gör annat i livet också. Ska man satsa där så måste man lägga ner mer tid. Jag har sagt till Kisa att jag ska fundera på det ett tag till, säger Abdi Said. 

Istället kan det bli en klubb i Linköping som blir hans nästa klubbadress.

– Ja, det lockar kanske lite mer att spela i något lag här i Linköping. Jag bor och jobbar här men pluggar samtidigt i Jönköping, så det blir svårt att lägga ner den tiden som krävs för spel i division tre. Det senaste året har det ändå gått bra, eftersom vi inte tränat lika mycket som det förmodligen kommer krävas nu, förklarar han.

Att spela i Kisa BK 2022 är däremot inte helt uteslutet. Anfallaren har tränat med KBK under vintern och tror att man kan få ihop ett slagkraftigt lag till kommande säsong.

– Jag har inte sagt nej till Kisa. Vi får se hur det blir, säger Said och fortsätter:

– Det har kommit in några bra spelare med Nojjen (Rezgar), Yasin (Abbas) och de från Gullringen. Än så länge ser det bra ut för dem.

När kommer du att ta ett beslut?

– Strax efter nyår någon gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!