HFK vann med 8–0: "Lite väl smickrande siffror"

Hultsfred ångar på i fotbollsfemman. Den halvknepiga bortamatchen mot Ariel vann laget med 8–0. "Det är lite väl smickrande siffror. Så mycket skiljde det inte mellan lagen", sa HFK-tränaren Sebasthian Svensson.

Sebasthian Svenssons HFK vann med övertygande 8-0 mot Ariel och är tillbakja i serieledning.

Sebasthian Svenssons HFK vann med övertygande 8-0 mot Ariel och är tillbakja i serieledning.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2022-06-13 22:08

Hultsfred fick tidigt hål på sina motståndare. Diego Nicolas Toribio Urrutia gjorde 1–0 efter fem minuter och ökade sedan även på till 2–0 efter en halvtimme.

– Sedan fick vi in 3–0 precis före halvtid och 4–0 efter. Det gör förstås mycket. Ariel ska ändå ha en eloge för att de stod upp väl och fortsatte spela och kämpa, sa Sebasthian Svensson.

Ibrahim Haddar svarade för de båda målen. Sedan var det Arvid Eckerstig och Gustav Föghners tur att notera sig i målprotokollet.

Diego Nicolas Toribio Urrutia avslutade med två fullträffar till vilket gör att han är uppe i 21 totalt på tio matchen den här säsongen.

– Ska jag vara riktigt ärlig så kunde han gjort ett eller två till med lite bättre skärpa i avsluten, men fyra mål på en match duger alla dagar i veckan, sa tränaren som valde att hylla kollektivet för prestationen.

– Vi är aggressiva i 90 minuter och slår aldrig av på takten utan vill hela tiden framåt. Det är nästan så att jag får försöka hålla tillbaka spelarna och säga att det är viktigare att vinna med 6–0 och hålla nollan än att vi ska anfalla till varje pris. Samtidigt har vi perioder i matchen där vi inte spelar som bäst, så jag tror vi har ännu mer att ge om vi får till det i en hel match.

De tre poängen innebar att HFK är tillbaka i serieledning. I nästa omgång väntar bortamatch mot Gunnebo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!