Skyttekungens besked – lämnar lokala laget

Kisa BK blir av med sin anfallare Abdi Said. Skyttekungen har bestämt sig för att inte följa med laget upp i division 3. "Är jag inte motiverad och inte känner att jag har tiden, så är det bättre att jag inte spelar", säger han.

Abdi Said har gjort sitt i Kisa BK. Anfallaren har bestämt sig för att lämna klubben.

Abdi Said har gjort sitt i Kisa BK. Anfallaren har bestämt sig för att lämna klubben.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-02-06 13:22

När Kisa BK vann serien (division 4) förra säsongen var Abdi Said lagets skyttekung med 15 fullträffar. 

Till det kommande division 3-äventyret får KBK däremot klara sig utan honom. I veckan meddelade han sitt beslut till klubben.

– Det blir inget spel i Kisa. Det tar för mycket tid och jag känner mig inte motiverad för det, säger Abdi Said när Vimmerby Tidning når honom. 

Beslutet kommer inte som någon större överraskning, då anfallaren tidigare berättat om osäkerheten kring framtiden i KBK.

– Jag har pratat med Greger (Johansson, tränare) och han förstod mitt beslut. Är jag inte motiverad och inte känner att jag har tiden, så är det bättre att jag inte spelar där, säger han.

Hur gick snacket mellan dig och klubben innan du tog det slutgiltiga beslutet?

– Det blir inte rättvist om inte jag kan träna fullt ut. Det funkade förra året, men hade nog blivit mycket svårare nu. Jag och Kisa hördes av en del under den här perioden. Samtidigt har de låtit mig få min tid att tänka igenom allt och det har varit skönt. De har haft tålamod. 

Den stora frågan nu är givetvis var Said ska spela fotboll 2022. Att han ska spela är i alla fall helt säkert.

– Någonstans blir det, men jag har inte riktigt bestämt mig än. Det finns lite intressanta klubbar som har hört av sig men jag kommer inte att stressa fram något beslut. Jag tar det när jag känner för det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!