Skyttekungen kan inte lova några nya stordåd

Med 14 mål förra säsongen bidrog Adam Härnström starkt till att Kisa BK säkrade nytt kontrakt i trean. Han är inställd på att det kommer bli tuffare i år. "Vi kommer att få kriga rejält för att klara nytt kontrakt", säger han.

Adam Härnström var skyttekung i Kisa med 14 mål förra säsongen. Han får en viktig roll i lagets anfallsspel i år.

Adam Härnström var skyttekung i Kisa med 14 mål förra säsongen. Han får en viktig roll i lagets anfallsspel i år.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-08 07:00

Avspark 2023

Den blivande 20-åringen kom tillbaka till Kisa BK inför förra säsongen och gjorde succé. Med 14 mål blev han lagets skyttekung och var en stor anledning till att klubben lyckades säkra nytt kontrakt under sin debutsäsong i trean.

I år tror Härnström att det kan bli svårare att återupprepa den bedriften.

– Det kommer bli mycket tuffare för mig att bättra på den målskörden. Vi har tappat mycket offensiv kraft och anfallsspelet har inte stämt lika bra på försäsongen, säger han.

undefined
Adam Härnström, Kisa BK

Tycker du att truppen behöver förstärkas?

– Det måste jag vara ärlig och säga att det behövs. Som det är nu kommer vi att behöva kriga hårt för varje poäng. Ett par nyförvärv till skulle göra stor skillnad. Defensivt känns det ändå stabilt, men jag skulle gärna se att Alberis Da Silva spelade mer själv. Han behövs ute på planen.

Vilka lag ser du som seriefavoriter?

– Jag tippar att Ljungsbro kommer komma väldigt högt upp. Annars är det väldigt jämnt i toppen. Adas United var bra ifjol, men jag tror inte att de kommer vara lika bra i år.

Vad tror du om era möjligheter?

– Att hänga kvar måste vara huvudmålet, säger Härnström som ser fram lite extra mot derbykamperna mot nykomlingen Vimmerby.

– Jag har aldrig mött dem tidigare, men det borde kunna bli mycket folk på matcherna mot VIF. Sådana matcher är alltid extra kul att spela.

  • Efter intervjun har Kisa BK presenterat fyra nyförvärv på kort tid. Läs mer HÄR.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!