Skyttekungens mjälte sprack – spelade ändå klart matchen

Rimforsa IF och skyttekungen Daniel Rambin har haft en minst sagt stark säsong. I helgen var dock olyckan framme – och skyttekungen blev inlagd på sjukhuset.

Daniel Rambin på sjukhuset.

Daniel Rambin på sjukhuset.

Foto: Privat

Fotboll2024-09-17 15:30

– Det var mjälten som sprack. Jag kom in i en duell med deras målvakt och han träffade med knäet rätt in i magen. Det var väldigt olyckligt såklart, säger Rambin. 

Som dock kunde spela klart matchen. En match där Rimforsa IF besegrade Borensberg med 5–1. Rambin gjorde två mål – med sprucken mjälte.

– Jag kände det inte där och då men sen när jag kom hem från matchen så blev det bara värre. Mot kvällen var det jobbigt och när jag försökte ställa mig upp så blev jag svimfärdig. Då åkte vi in till sjukhuset och där har jag varit tills idag (läs tisdag). 

Värsta smärtan du upplevt?

– Ja kanske. Bland de värre. Absolut, säger 25-åringen.

Operation?

– Nej. Det har varit mest för kontroll och för att se över mina värden som jag varit inlagd. Så jag behövde inte opereras, säger Rambin.

undefined
Daniel Rambin har öst in mål för Rimforsa IF i division 4 denna säsong.

I och med mjältskadan är Rambins säsong över. Rimforsa IF har tre matcher kvar, leder division 4 västra med sju poäng och allt talar för en uppflyttning – och att den skadade anfallaren även vinner skytteligan i överlägsen stil med sina 27 mål på 15 matcher.

– Det blir inget mer med fotbollen i år. Nu är det bara promenader som motion i ett par veckor. Sen får jag inte riskera någon ny smäll på mjälten så säsongen är över. Men sen i vår kommer nog suget tillbaka. 

Då spelar du i Rimforsa?

– Går vi upp i division 3 så är det såklart lockande. Sen finns det alltid ett litet sug att testa spel högre upp, säger Rambin som gång på gång har ryktats till klubbar som exempelvis Åtvidabergs FF.

Sprucken mjälte

Behandlingen av en sprucken mjälte beror på hur mycket blödning som uppstått i mjälten. Små blödningar kan läka av sig själv, medan större blödningar kräver en operation där man reparerar eller tar bort delar av mjälten. I vissa fall tas hela mjälten bort. Om operation inte krävs stannar man vanligen på sjukhuset för observation och genomgår undersökningar vartefter för att se hur mjältrupturen läker.

Källa: doktorn.com

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!