Traktens målkung om succén: "Det var aldrig planerat"

Med sina 16 fullträffar står Johan Nilsson ensam som traktens skyttekung. IF Hebe-spelaren har hållit en stor roll i lagets förstaplacering efter vårsäsongen. "Det här är nog det jämnaste laget jag har spelat i", säger han.

Johan Nilsson är vårsäsongens målkung med 16 fullträffar.

Johan Nilsson är vårsäsongens målkung med 16 fullträffar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-07-06 12:00

Vårsäsongen har verkligen varit framgångsrik för Johan Nilsson. 16 mål på tio matcher är något väldigt imponerande. Trots det väljer han att lyfta fram sina lagkamrater – som ligger bakom hans mäktiga facit.

– Jag har fantastiska spelare i laget som tar fokuset ifrån mig. Mycket av min framgångar har varit på grund av William Music som stångas med motståndarna och öppnar upp stora ytor åt mig, säger Johan Nilsson.

Innan årets säsong i Hebe så hade Johan Nilsson hängt upp skorna på hyllan efter en tvåårig sejour i Hultsfreds FK. I HFK var Johan Nilsson med när laget tog klivet upp till division 4.

Men efter en mindre lyckad säsong i den nya serien valde Johan Nilsson att lämna, då glädjen för sporten inte riktigt fanns där.

– Det kändes tungt och jag tyckte att min egna förmåga på planen hade stannat upp. Då gjorde jag valet att lägga av och ge plats åt andra i laget.

Hur kommer det sig att du valde snöra på skorna igen?

– Planen var aldrig att jag skulle spela. Min roll i Hebe var som tränare. I premiären gick det så bra då jag gjorde tre mål på cirka tjugo minuter. Efter det fann jag kärleken för fotbollen igen och valde fortsätta som assisterande spelande tränare.

Förra säsongen var Hebe långt ifrån ett topplag i division 6. Varför är det så stor skillnad i år?

– Vi har fått in många nya spelare från de lokala lagen. Men också ändrat vårt fokus, vi lägger ner betydligt mer tid på fotbollen och arbetar hårt för varandra, säger Johan Nilsson med en glad ton.

Skytteligan

1) Johan Nilsson, Hebe 16

2) Yassin Jalil Kader, Hultsfred 13

3) Arvid Borell, Hägerstad 12

3) Daniel Rambin, Rimforsa 12

3) Kastriot Jashari, Lojal 12

6) Noel Jackeltoft, Rimforsa 11

6) Eddie Lundin, Tuna 11

8) William Music, Hebe 10

8) Arvid Westerling, Horn/Hycklinge 10

10) Marcus Oskarsson Johansson, Horn/Hycklinge 9

10) Simon Sandholm, Hjorted/Totebo 9

Här är listan över målskyttarna för alla lokala lag med minst tre mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!