Slagläge för VFF inför omstarten

– Ett riktigt bra slagläge. Så sammanfattar Magnus Fält, tränare i Västerviks FF, lagets position inför höstsäsongen i elitfyran. I kväll väntar Sandsbro hemma i första matchen efter sommaruppehållet.

Från sin tredjeplats i Elitfyran har Fredrik Lindhes och Tobias Bertilssons Västerviks FF slagläge på de båda topplagen. I kväll gör serien omstart efter sommaruppehållet, för Västerviks del med hemmamatch mot Sandsbro.

Från sin tredjeplats i Elitfyran har Fredrik Lindhes och Tobias Bertilssons Västerviks FF slagläge på de båda topplagen. I kväll gör serien omstart efter sommaruppehållet, för Västerviks del med hemmamatch mot Sandsbro.

Foto:

Fotboll2016-08-06 08:00

VFF:s vårsäsong skulle väl kunna beskrivas som ”ganska bra”. Visst tappades det några onödiga poäng, som grämer, men från sin tredjeplats i serien har man skaffat sig ett bra smygläge. Upp till tätduon Gransholm och Kalmar AIK skiljer det sex poäng.

Kräver revansch

– I höst har vi sex hemmamatcher och fyra bortamatcher. Vi inleder med två hemma och det vore ju kanon att få med sig sex poäng där. Då kan vi sätta lite press på de båda lagen där uppe, säger VFF-tränaren Magnus Fält.

I kväll inleder VFF höstsäsongen med att ta emot tabellnian Sandsbro AIK hemma – ett lag man är extra sugna att få revansch på. För när lagen möttes i våras hade VFF en kassaskåpssäker ledning med 3-1 och bara 16 minuter kvar att spela. Fyra minuter senare hade Sandsbro vänt till 4-3, vilket också blev slutresultatet.

– Det var i den matchen vi fick Albin Bytyqi skadad. Det gjorde att det blev lite struligt mot slutet. Den matchen är kanske den man grämer sig mest över. Det borde ha varit en seger, säger Fält.

Många tillgängliga

Till kvällens match är allt på topp i VFF-lägret.

– Vi har många spelare tillgängliga och en väldigt bra bänk. Killarna verkar ha skött egenträningen i sommar och vi har kört på bra den senaste veckan. Det är bara tre poäng som gäller i kväll – inget annat, säger Magnus Fält.

De enda spelarna som nu saknas i Västerviks FF är tidigare nämnde Bytyqi samt målvakten Björn Söderström.

Västerviks FF:s startelva: Albin Liffner – Tobias Palm, Fredrik Lindhe, Petter Olovsson, Robin Jiderblom – Håkan Karlsson, Adam Edström, Tobias Bertilsson, Andreas Ekberg, Mathias Jakobsson – Kliton Bakiu.
Bänken: Hjalmar Grahn, Ergest Fasko, Christoffer Olsson, Calle Sjögren, Xhafa Olsjan.

Vi tippar: 2-0

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!