Släkten var värst – Falkevall var på hugget mot Kenty

Släkten är värst brukar det heta. Så var det verkligen när Sarah Falkevall gjorde två mål och spelade fram till ett tredje när Vimmerby IF slog hennes tidigare klubb med 4–0. "Det var siffror i underkant", sa VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Sarah Falkevall gjorde två mål och spelade fram till ett tredje för VIF när de besegrade hennes tidigare klubb Kenty med 4-0.

Sarah Falkevall gjorde två mål och spelade fram till ett tredje för VIF när de besegrade hennes tidigare klubb Kenty med 4-0.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-04 18:32

Utan skadade skyttedrottningen Nathalie Johansson i laget fanns vissa frågetecken för VIF:s offensiv. Det rätades ut till utropstecken. Mycket tack vare Sarah Falkevalls framfart.

Hon kom till VIF inför säsongen från just BK Kenty och visade ingen pardon mot sitt forna lag. Först höll hon sig framme på en retur efter skott av Stina Kägo Bragsjö och gjorde 1–0. Sedan vann hon ett motlägg och fick fram bollen till Frida Pöder som gjorde 2–0.

– Det var lite krampaktigt från början, men när vi väl fick in första målet så lossnade det, sa Pierre Brorsson.

I andra halvlek fortsatte VIF att dominera spelmässigt och skapa fina lägen. Målen lät dock vänta på sig. 

– Kenty hade knappt ett skott på mål i andra. Vi kunde ha gjort betydligt fler mål.

undefined
Frida Pöder var tillbaka i VIF och bidrog med två mål.

Frida Pöder var på hugget i andra halvlek också då hon utnyttjade ett misstag av Kentys försvar och gjorde 3–0. I slutminuten kom även 4–0 och det var Frida Pöder som stod för framspelningen. Sista ordet som målskytt fick dock en viss Sarah Falkevall.

– Sarahs sist var riktigt läckert. Skottet satt perfekt i ribbkrysset. Det syntes att Sarah var på spelhumör och ville visa det mot sin tidigare klubb. Samma sak för Naomi Gunder som gjorde det väldigt bra. Men hela laget ska ha beröm för insatsen, sa Brorsson som var nöjd med att laget inte behövde förta sig.

– Det är ny match på torsdag redan så det var bra att vi kunde spara lite på krafterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!