Smakstart för Spanien i VM efter drömminuter

Spanien hade inga problem att besegra Costa Rica i sin öppningsmatch av VM. De bolltrillande spanjorskorna var både ett och två nummer för stora. Slutresultatet skrevs till slut till klara 3–0 efter att samtliga mål gjorts inom loppet av sju minuter i den första halvleken.

Costa Rica hade inget att sätta emot Spanien, som här ses fira efter ett av sina tre mål.

Fotboll2023-07-21 11:31

Det blev en minst sagt händelserik första halvlek mellan Spanien och Costa Rica.

Spanjorskorna satte direkt Costa Rica under hårt tryck och radade upp stora chanser, allt som oftast utan att lyckas få några avslut på mål då orädda Cosa Rica-spelare blockade skotten.

Det dröjde dock inte länge innan Spanien ändå skulle ta ledningen.

Drömminuter säkrade segern

I den 21:e minuten kom man runt på kanten, slog in bollen längs marken där en olycklig försvarare, Valeria del Campo, försökte rensa men slog bollen i eget mål.

2–0 kom bara två minuter senare genom Barcelonastjärnan Aitana Bonmatí. Det efter att Spanien på nytt brutit in från kanten, spelat in bollen till den fristående mittfältaren som läckert kunde skruva in bollen i det bortre hörnet.

Innan den första halvleken var slut hann spanjorskorna även med att göra 3–0 från nära håll efter en hörna i den 27:e minuten.

– Vi har kommit till VM med ett stort hopp. Vi ville ha en bra start och det fick vi, sade Spaniens förbundskapten Jorge Vilda efter matchen.

Putellas inbytt

Glädjande för Spanien var även att superstjärnan Alexia Putellas, som fick inleda på bänken efter sin skadeproblematik, kom in med dryga kvarten kvar. Den tvåfaldige Ballon d'Or-vinnaren såg pigg ut och skapade flera heta chanser för "La Roja".

– Vi kommer följa läkarnas rekommendationer och de sade att hon kunde spela en liten stund. Varje minut hon spelar betyder mycket. Hon är en kvalitetsspelare fortsatte Vilda.

På onsdagsmorgonen, svensk tid, ställs Costa Rica mot Japan. Därefter möter Spanien Zambia.