Smålands FF om coronadrabbade Djursdala SK

Det av coronapandemin drabbade Djursdala SK har ställt in såväl matcher som träningar innan sommaruppehållet. Nu uttalar sig Smålands Fotbollförbund. "Föreningarna är fria att ta egna beslut men vi har våra rekommendationer", säger kanslichefen Henrik Landén.

Djursdala SK har ställt in både matcher och träningar till följd av covid-19.

Djursdala SK har ställt in både matcher och träningar till följd av covid-19.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2020-06-29 19:59

I fredags rapporterade vi om att en spelare i Djursdala har drabbats av covid-19, varför klubben bestämde att ställa in sin premiärmatch mot Fårbo FF. Liknande scenarion har inträffat överallt i Småland och förbundet har att göra. 

– Vi är en del av samhället och vi har en plan för när lag tvingas ställa in. Det har underlättats på så sätt att avgiften för walk over har tagits bort under våren, säger Henrik Landén men betonar samtidigt att det långt ifrån är smärtfritt att klubbar nu ställer in matcher.  

– Med en så komprimerad säsong blir vi riktigt ansträngda i höst, bland annat kommer det att vara svårt att få tag i domare till alla matcher. Tittar vi på augusti månad så är det väldigt många matcher planerade. Vissa klubbar ska spela sex matcher vilket kan bli svårt om de har tunna trupper. 

Tidigare under måndagen hade Smålands Fotbollsförbund ett möte om hur pandemin ska hanteras framöver. 

– Sedan det stod klart att serierna skulle sparkas igång har vi sett väldigt många matchflyttningar. Vi menar att man kan genomföra matcher och träningar och att enskilda fall ska isoleras, säger Landén. 

Tror du att serierna kommer att kunna fullföljas i höst? 

– Ska vi blåsa upp varje enskilt fall så blir det svårt att slutföra säsongerna men jag har goda förhoppningar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!