Gullringens nyckelspelare missar resten av sÀsongen

Aj, aj. Olle Eriksson har haft sin beskÀrda del av skador. I helgen var det dags igen, i Gullringens möte mot Egnahem. Pang, sÄ rök det högra nyckelbenet. Eller rök och rök, det hoppade ur led. Nu Àr sÀsongen över. "JÀttetrÄkigt, men tur i oturen var det ingen fraktur", sÀger han med en suck.

SÀsongen Àr över för Gullringens duktige mittfÀltare, Olle Eriksson.

SÀsongen Àr över för Gullringens duktige mittfÀltare, Olle Eriksson.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-09-03 16:30

Gullringens skicklige mittfĂ€ltare Ă€r hemma i sin bostad i Vimmerby. 

Vad han gör?

Kikar pĂ„ golfvideos. NĂ„gon golf blir det nu inte pĂ„ ett tag för honom, inte heller nĂ„got fotbollslir. 

– Det Ă€r rehab som gĂ€ller för mig de nĂ€rmaste mĂ„naderna och sĂ„ Ă€r jag sjukskriven i tre veckor. Det Ă€r inget vidare. 

Vad var det som hÀnde i den dÀr matchen mot Egnahem?

– Jag fick en boll av Jeppe (Jesper WĂ€rnehall), petade förbi en kille och sĂ„ var det en i deras lag som tacklade mig. Och jag mĂ„ste sĂ€ga att det var en klockren tackling. Jag landade pĂ„ axeln och det gjorde ont, men tĂ€nkte först att det sĂ€kert gĂ„r att köra vidare. Sen kollade jag pĂ„ axeln och sĂ„g att det stack ut. DĂ„ förstod jag att det var kört. 

Jo, det var bara att byta. 

Matchen var körd, precis som resten av sĂ€songen. 

Nu har han fÄtt svar pÄ vad det rör sig om för typ av skada.

– Man kan sĂ€ga att nyckelbenet har gĂ„tt ur led. Det har förskjutits. De kommer inte att operera mig, utan det ska lĂ€ka ihop med rehab. 

Hur lÄng tid Àr prognosen tills det Àr lÀkt?

– Ortopeden sa att jag fĂ„r rĂ€kna med tre mĂ„naders rehab. 

Olle Eriksson vet hur det Ă€r att vara skadad. Tidigare har han haft stora problem med ett knĂ€ och förra sĂ€songen spökade vaderna. 

– Det Ă€r sĂ„ trist att vara skadad. Jag kĂ€nde att Ă€ntligen fĂ„r jag vara skadefri, sĂ„ hĂ€nde det hĂ€r. Det Ă€r typiskt...

För Gullringens GoIF Ă€r det ett stort avbrĂ€ck. Den 21-Ă„rige egna produkten har varit en av lagets bĂ€sta i Ă„r. 

Som om inte det vore nog sĂ„ skadade sig Ă€ven lagkamraten Linus Hillström i helgens möte. 

Vet du vad status Àr pÄ honom?

– Jag hörde att han hade dragit tummen ur led och att han ska vara gipsad i en vecka. 

För ett pressat Gullringen (tvĂ„ poĂ€ng över kvalstrecket) vĂ€ntar nu tre matcher mot topplag. NĂ€rmast pĂ„ tur SĂ€vsjö, borta. Ett SĂ€vsjö som tappade mark pĂ„ topp-tre lagen efter förlust i söndags. Möjligtvis gick luften ur nykomlingen som fĂ„r svĂ„rt att hota i toppstriden.  

– Förhoppningsvis kan det vara sĂ„, men man vet aldrig. Sen har vi ju bĂ„de Ekhagen (serieledare) och Assyriska (tabelltvĂ„a) hemma pĂ„ Gullemon. Vi har precis allt att vinna i de matcherna och det kan kanske passa oss bra.  

Vad tror du krÀvs för att ni ska vÀnda trenden och börja vinna matcher igen?

– SvĂ„rt att sĂ€ga, men kĂ€nslan Ă€r att det har satt sig i huvudet och att vi har tappat sjĂ€lvförtroende. Jag har mĂ€rkt det pĂ„ mig sjĂ€lv, att man lĂ€tt blir osĂ€ker i slutet av matcherna nĂ€r vi leder eller har oavgjort. Det gĂ€ller att vi fĂ„r upp tron pĂ„ oss sjĂ€lva. Jag tror ocksĂ„ att vinner vi en match, sĂ„ vinner vi flera, sĂ€ger Olle Eriksson och fortsĂ€tter:  

– Det som talar för oss lite Ă€r att vi har bĂ„de Ölmstad och Tenhult kvar att möta i slutet. De matcherna ska vi bara vinna.  

Gullringen har varit ganska hĂ„rt skadedrabbat hela sĂ€songen och Ă€r det nu ocksĂ„. GlĂ€djande nog Ă€r Karlo Goranci pĂ„ vĂ€g tillbaka, men har en bit kvar innan toppformen igen.  

Detsamma gĂ€ller för Olle.  

IstÀllet för att vara en viktig kugge pÄ planen i jakten pÄ att försöka undvika kvalplatsen, sÄ fÄr han nu nöja sig med att rehaba sin skada och kika pÄ Gullringens matcher frÄn sidan.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!