Smittad tränare bötfälls efter promenad

Graham Arnold, tränare för Australiens herrlandslag i fotboll, har bötfällts med närmare 175 000 kronor för att ha brutit mot karantänsregler. "Jag accepterar att jag inte borde ha lämnat mitt hem", säger han till landslagets hemsida.

Graham Arnold. Arkivbild.

Graham Arnold. Arkivbild.

Foto: Shuji Kajiyama/AP/TT

Fotboll2022-03-21 15:11

Graham Arnold testade positivt för covid-19 i torsdags och skulle isolera sig själv.

Men efter att en radiostation i Sydney rapporterat att tränaren var ute på promenad, utan mask, tillsammans med sin fru och hund på en strand bötfälldes han av det australiska fotbollsförbundet.

Delstaten New South Wales har en sjudagars isoleringsperiod efter ett positivt covid-19-test.

"Jag accepterar att jag inte borde ha lämnat mitt hem enligt New South Wales självisoleringsprotokoll och kommer stanna kvar hemma tills min självisolering är över. Jag accepterar de sanktioner som kommer på grund av detta misstag", säger Arnold i ett uttalande till landslagets hemsida.

Det var i torsdags som Arnold testade positivt för covid-19 men senare tester har visat negativt. För att ansluta till landslaget för VM-kvalmatchen mot Japan behöver Arnold testa negativt i slutet av isoleringen.

På torsdag väntar gruppettan Japan i den näst sista matchen i VM-kvalet. Australien måste vinna både mot Japan och mot Saudiarabien fem dagar senare för att säkra en VM-plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!