Snabb replik fällde Kisa i Småland

Kisa hade det länge kämpigt i söndagens bortamatch mot Myresjö/Vetlanda. Vid kvitteringen till 1–1 20 minuter från slutet såg vändningen ut att vara på väg. "Då släppte vi ett mål själva istället och blev helt paralyserade", sa KBK-tränaren Alberis Da Silva efter 3–1-förlusten.

Stephen Kikongo gjordes Kisas mål.

Stephen Kikongo gjordes Kisas mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-15 18:31

Ett Myresjö/Vetlanda med fem poäng efter fem matcher såg ändå ut som en överkomlig uppgift på förhand för Kisa. Det stod dock tidigt klart att det inte skulle bli någon lätt match. Av flera anledningar.

– Vi hade lite svårt att få till vårt spel på deras naturgräs. Dessutom satte de hård press på vår bollhållare hela tiden så vi fick inte tid att vända upp. Det kändes lite som matchen borta mot Boren, sa Alberis Da Silva som ändå fick se sitt lag hålla 0–0 i halvtid.

Kisa fick förändra sitt sätt att spela flera gånger. Först när Laurenzo Douglas Larky klev av skadad efter en halvtimme och ersattes av Martin Höglind. Sedan hann Simon Klein ge hemmalaget ledningen i upptakten av andra halvlek innan Rasmus Bexell byttes in för Yasin Abbas.

– Den förändringen gav bra effekt och vi fick snabbt in 1–1 genom Stephen Kigongo. Det kändes som att vi skulle köra på och vända sen också, men då gjorde de istället 2–1. Det var väldigt jobbigt att det kom så snabbt. Vi lyckades inte ladda om utan förlorade matchen där. Sett till laginsatsen var vi i alla fall värda en poäng. 

undefined
Alberis da Silva är tränare i KBK.

Kisa får även ta med sig att laget varit hård belastat av skador och sjukdomar den senaste veckan. I fredags valde man bland annat att ställa in B-lagets match för att man var kort om folk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!