Snabb revansch för Häcken – seger i toppmötet

Drömstart och glimrande spel av Johanna Rytting Kaneryd och tremålsskytten Stina Blackstenius. Och till slut 6–2-seger i toppmötet med Kristianstad. Häcken fortsätter att jaga serieledaren Rosengård.

Stina Blackstenius gjorde tre av målen i Häckens storseger hemma mot Kristianstad.

Fotboll2021-07-02 21:00

0–2 borta mot serieledaren Rosengård innebar tappade poäng i den damallsvenska guldstriden.

Men Häcken ger inte upp.

Bara fem dagar senare tog klubben en fullpoängare i hemmamatchen mot trean Kristianstad – och det efter en drömstart på Bravida arena.

Johanna Rytting Kaneryd högg direkt på returen som målvakten Melina Loeck lämnade på Stina Blackstenius skott, och satte dit 1–0 i elfte minuten.

Två minuter senare small det igen, när Dilja Zomers satte dit inspelet från Rytting Kaneryd.

Blackstenius gjorde 3–1 i 67:e minuten, 5–2 i 90:e och 6–2 på tilläggstid. Emma Kullberg nickade in 4–1.

Segern gör att Häcken är trea på 23 poäng. Rosengård, som har en match mindre spelad, toppar på 28 och Kristianstad är trea på 19.

I tabellbotten fortsätter problemen för jumbon Växjö. Hemmamatchen mot Eskilstuna slutade 0–2, vilket var klubbens åttonde förlust på elva matcher.