Snabba mål av VIF

Storspel av Växjös målvakt och ineffektivitet – men till slut lossna det för Vimmerby 1 i F12. Tre snabba mål fällde avgörandet.

VIF hade två F12-lag med i Bullerby Cup. De fick segerjubla i totalt elva av tolv matcher.

fotboll2018-07-27 18:05

Vimmerby IF 1 i F12-klassen ställdes mot Växjö DFF 2 i sin andra gruppspelsmatch. Det var ett mycket duktigt Växjölag, vars seniorlag spelar i damallsvenskan, som VIF kom upp emot. Men de gulsvarta bjöd upp till bra motstånd och var så när att få in bollen. Men det såg ut som att det skulle bli en "stolpe ut-match" för Vimmerbytjejerna. Men i slutet av andra halvlek lossnade det – rejält. Inom loppet av tre-fyra minuter gjorde Vimmerby tre raka mål av bara farten och avgjorde matchen. Slutsiffrorna skrevs till 3–1 och det var stor glädje i Vimmerbylägret.

– Skitroligt detta, så jäkla gött. Vi kämpade som bara den men till en början såg det ut som att bollarna inte ville in, säger Vimmerbys tränare Josephine Svensson.

Matchen innan mot Mantorp menar Josephine var identisk med hur den här såg ut.

– Vi vann med 4–0, men alla de målen kom också sent i matchen.

Värmen har tärt på VIF-tjejerna, men laget har, liksom många andra i cupen, ett knep för att undvika solgasset.

– Vi har satt upp parasoller vid avbytarbänken. Sen har vi vattenhinkar att doppa sig i, det går åt.