Snabba mål fällde RIF i premiären: "Imponerad av dem"

Två snabba mål i den andra halvleken blev avgörande när nykomlingen Rimforsa IF förlorade seriepremiären i division 2 (0–2). "Det är nog det bästa motståndet vi har mött", säger RIF-tränaren Mats Andersson om Mjölby.

RIF:s Hanna Hellström och Mats Andersson fick inte med sig några poäng från seriepremiären.

RIF:s Hanna Hellström och Mats Andersson fick inte med sig några poäng från seriepremiären.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-06-23 21:16

Det var säkerligen en del premiärnerver som spelade in när Rimforsa IF och Mjölby FC möttes på Åsundavallen under onsdagkvällen. I den första halvleken var det en hel del ställningskrig och målen lät vänta på sig. Men RIF hade chansen att ta ledningen.

– Ja, dels har Ida Engberg ett friläge och sen har "HG" (Hanna Hellström) en bra chans från kanten, säger RIF:s Mats Andersson.

Efter 15 minuter spelade i den andra halvleken kom matchens första mål. Och det var gästerna som fick jubla, genom Emma Gustafsson. Sedan dröjde det bara tre minuter innan samma spelare utökade Mjölbys ledning.

– Det är lite tillfälligheter som avgör och vi är inte riktigt där när djupledsbollarna kommer, säger Mats Andersson.

De minuterna avgjorde också matchen, som slutade 0–2. 

– Mjölby tar en rättvis seger, får man säga. Jag är faktiskt lite imponerad av dem och det är nog det bästa motståndet vi har mött, om man bortser från IFK Norrköping i cupfinalen förra året, menar tränaren. 

Han fortsätter:

– Vi väger lite för lätt i vissa situationer och det är det vi faller på. Vi måste bli tuffare i duellerna och bättre i situationer där vi kommer en mot en. Sen spelar inte Mjölby någon fotboll med jättemycket bollinnehav där de rullar från backlinjen, utan de är tunga och spelar smart.

Målvakten Maja Bjerkinger och forwarden Selma Palmkvist fick beröm i hemmalaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!