HFK fick en smakstart på säsongen: "Jäkla krigarinsats"

Hultsfreds FK fick en smakstart på division 5-äventyret. I premiären hemma mot Tjust lyckades laget vinna med uddamålet (2–1), och därmed bärgades säsongens först trepoängare. "En jäkla krigarinsats", säger Charlie Olsson i HFK.

Yassin Jalil Kader gjorde två mål i premiären för HFK.

Yassin Jalil Kader gjorde två mål i premiären för HFK.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-13 16:39

Efter en mållös första halvlek var det de grönvita som tog ledningen genom Yassin Jalil Kader, som gjort en hel del mål för HFK, under försäsongen. Tjust reducerade dock en stund senare, och kunde tagit ledningen när de fick straffspark.

Men den missade bortalaget, istället avgjorde Jalil Kader med sitt andra mål för dagen.

– Det är inget skönlir direkt. Vi gör en jäkla krigarinsats idag. Till skillnad mot en del tidigare matcher spelar vi och springer för varandra, som ett lag. Jag är faktiskt imponerad, säger HFK-kaptenen Charlie Olsson.

Anders Larsson, tränare i HFK, sa såhär om matchen:

– En typisk premiärmatch. Vi bestämde att vi skulle sätta lite hög press i första, och det fungerade skapligt. Vi gör en bra första. Andra startar vi dåligt, men lyckas ändå pilla in en boll. Sen lyckas vi göra ett på slutet med. Det betydde mycket att få en seger direkt.

undefined
Anders Larsson anser att det var en typisk premiärmatch.

Yassin Jalil Kader gjorde två mål, vad säger du om hans match?

– Jag tycker faktiskt jag kan kräva mer. Han är jäkligt snabb och därför vill jag ha honom som ytter, så han kan ha stora ytor att röra sig på. Istället vill han gärna vara där bollen är. Han är såklart duktig, men kan han ta till sig lite taktiskt kan han göra ännu mer mål för oss. 

Jesper Rüdiger stod i HFK-målet och gjorde det bra.

– Det var faktiskt första gången jag träffade honom. Men det syntes att han är en duktig målvakt, och skönt att han kan ställa upp några matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!