Asllani får spela inför ett fullsatt Camp Nou

Kosovare Asllani kan se fram emot en riktig drömmatch inför ett fullsatt Camp Nou när hennes Real Madrid möter Barcelona i kvartsfinalen av Womens Champions League.
Kosovare Asllani kan se fram emot en riktig drömmatch inför ett fullsatt Camp Nou när hennes Real Madrid möter Barcelona i kvartsfinalen av Womens Champions League.

När Kosovare Asllanis Real Madrid ställs mot Barcelona i kvartsfinalen av kvartsfinalen av Champions League spelas matchen inför ett utsålt Camp Nou. "Det är superhäftigt", säger Fridolina Rolfö som spelar i Barcelona.

Fotboll 18 januari 2022 09:00

Den 31-åriga tjejen från Vimmerby har spelat många stora matcher genom åren. Frågan är dock om inte El Classico-mötet mellan de två spanska storklubbarna som spelas i mars kan bli en av de häftigaste upplevelserna. Barcelona ska nämligen spela på klassiska Camp Nou som tar in nästan 100 000 åskådare. Klubben har valt att släppa biljetterna till ett reducerat pris och efter bara tre dagar står matchen som utsåld.

Kvartsfinalen inledes med match i Madrid den 22:e mars och den 30:e mars spelas returen på Camp Nou. Barcelona är regerande mästare i Champions League och har 17 raka segrar i ligaspelet den här säsongen. Real Madrid ligger på åttonde plats i ligan och har fått klara sig utan Kosovare Asllani större delen av säsongen då hon har varit skadad. 

När lagen möttes i ligan innan jul vann Barcelona med 3–1 och Asllani blev målskytt. I Barcelona spelar landslagskollegan Fridolina Rolfö. Hennes stjärnspäckade lag får ses som klara favoriter inför matchen.

Det är första gången som Barcelonas damer får spela inför ett Camp Nou med publik. Sist de spelade på arenan var det publikfritt på grund av coronarestriktioner.

– Det är superhäftigt och det ska bli jätteroligt. Det har inte hunnit landa riktigt än att matchen ska vara där. Men det är något vi ser fram emot jättemycket, säger Fridolina Rolfö till Fotbollskanalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa