Snacka om händelserikt derby: "Jag är så jäkla besviken nu"

Åtta mål, två röda och flera fina mål. Snacka om att det blev ett händelserikt derby mellan SK Lojal och IFK Tuna. Ett derby som avgjordes i slutminuterna. "Vi vann, det var väl det som var bra", sa IFK-tränaren Lasse Gustavsson.

Där satt den. Joakim Hammar ger Anton Carlsson en klapp efter att ha gjort 5-3. för Tuna.

Där satt den. Joakim Hammar ger Anton Carlsson en klapp efter att ha gjort 5-3. för Tuna.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-09-15 19:11

De flesta anade nog att det skulle kunna hända en hel del i det här derbyt. Både spelmässigt med all den tekniska briljans som finns hos väldigt många av de här spelarna – och också känslomässigt.

Vi som var på plats på Ekensved denna härliga hösteftermiddag fick mycket av allt.

När vi samlat alla intrycken, när matchen precis tagit slut, fanns ändå en vinnare: IFK Tuna.

Tränarparet Lasse Gustavsson och Johan Bengtsson var trots detta inte direkt översvallande glada och nöjda.

– Vad ska man säga? Vi var inte bra och vi kan så mycket bättre än vad vi visade, säger Gustavsson och får medhåll av sin tränarkollega.

Vad var det som inte var tillräckligt bra?

– Ja..., egentligen var det väl ingenting egentligen som var bra. Vi sprang för lite, hjälptes åt för lite, hade problem med vårt presspel och saknade ibland understöd. Men vi vann och det var såklart väldigt bra.

Tuna-tränarna fick se Lojal komma ut starkt, riktigt starkt. Med pigga ben, stort engagemang och fin bollbehandling gjorde de det svårt för ett något trögt IFK Tuna.

– Vi visste att de skulle inleda piggt, så det var inte så överraskande.

1–0 kom planenligt och tidigt. Gzim Gelici bjöd på en delikatess när han knorrade in bollen från ganska långt håll. Det dröjde inte särskilt länge förrän även 2–0 kom. Gelici till Jetmir Shehi, som hittade rätt med ett bra avslut.

Då fanns det inte mycket som talade för en vändning. Men den skulle som ni vet vid det här laget komma.

Diego Toribio Urrutia chippade snyggt in 2–1 på Joakim Hammars genialiska framspelning och gav Tuna hopp. Som blev ännu större när Gzim Gelici sparkade bort bollen i slutet av halvleken och drog på sig sitt andra gula kort och därmed blev utvisad.

Utvisningen gav matchen en annan karaktär efter paus. Hemmalaget valde en näst intill ultradefensiv taktik, vilket öppnade upp för IFK. Ändå blev det 3–1 när Shehi satte sitt andra.

Om det var oroligt i Tuna-lägret då? Nja.

– Vi trodde på det och vi såg att Lojal tröttnade, säger Gustavsson.

"Keko" reducerade igen med ett straffmål, där han prickade in sin egen retur efter räddning av Billy Inkoom i förstaläget. Gästerna kom i den ena anfallsvågen efter den andra och det kändes bara som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Den kom genom Martin Carlsson, vars skott knappt hade styrfart när den passerade mållinjen.

undefined
Det såg så bra ut för Lojal, men till slut tappade allt och föll i derbyt mot Tuna.

– Vi får bara inte släppa till ett sånt mål så lätt. Vi gör bort oss där. Jag är så besviken över hur det blev, säger Lojals tränare Viktor Gimolli och suckar.

Han var inte bara besviken över förlusten, utan även över en utebliven straff som enligt hans mening var solklar.

– Jag menar...Mohammad (Qasem) kommer in i straffområdet med hög fart och fälls. Jag förstår inte. Och så får vi två röda och en straff emot oss. Det känns inte bra. Sen får vi skylla oss själva lite också förstås.

Samme Qasem blev sedan utvisad i slutminuterna och med två man mindre kunde inte Lojal freda sitt mål.

I 90:e nickade Martin Carlsson in 3–4 och i 93:e kom 3–5 av brodern Anton.

Resultatet innebär att Tuna säkrade kontrakt och att Lojal fortsatt har fem poäng ner till Hultsfred på kvalplats.

– Jag är inte så orolig ändå. Vi har Ariel i nästa omgång och HFK möter topplaget Västervik. Jag hoppas att det blir klart för oss nästa helg.

I Lojal var Ilhan Pepeljak, Jetmir Shehi och Billy Inkoom de bästa. I IFK får Diego Toribio Urrutia bäst betyg tillsammans med Ilhan Jejna, Anton Carlsson och Nimrod Tesficmael Kibrom.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!