Halvtidssnacket gav effekt för HM IS: "Som natt och dag"

En match med två ansikten. Så var det sannerligen när HM IS lyckades vända och vinna borta mot SK Lojal med 2–1. "Det var som natt och dag", säger Andreas Stejdahl, tränare i HM IS.

Emil Sjökvists volleymål avgjorde mötet mellan SK Lojal och HM IS.

Emil Sjökvists volleymål avgjorde mötet mellan SK Lojal och HM IS.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-06-19 21:49

För även om det var HM IS som fick känna av segerns sötma i junikvällen var det SK Lojal som inledde starkast och var i klart spelövertag efter första 45. De blev också belönade för det genom ett mål av Gzim Gelici, som gjorde 1–0.

– Efter vår fina match mot Västervik var vi inte alls med inledningsvis. Lojal borde haft ledningen med något mer mål efter första halvleken, vi spelade alldeles för svårt och var inte riktigt vakna, säger HM IS-tränaren Andreas Stejdahl.

En mindre hårtork a la Sir Alex Ferguson i halvtidsvilan gjorde dock susen. För i den andra halvleken var det ett helt annat HM IS som kom ut på planen. De vände på steken och vann efter mål av Gabriel Rickardsson i samband med en hörna och Emil Sjökvist vars segermål kom från ett volleyskott som letade sig in under Lojals målvakt.

– De fick höra ett och annat i paus. Men samtidigt var killarna överens om att det inte var bra i första. Det var som natt och dag mellan halvlekarna. I den andra halvleken började vi jaga och vinna dueller. Likt Lojal i första hade vi kunnat göra ett par till i andra. Sett till matchen som helhet hade nog oavgjort varit rättvist.

Målskytten Gabriel Rickardsson samt Gibril Bah, Markus Stjernström och Karl Hjelmland är bortaspelarna som tilldelas beröm.

HM IS-tränaren tyckte Vladimir Radak, Ayman Abualhala och Kastriot Jashari var bäst i Lojal.

* Vi har sökt SK Lojals tränare Viktor Gimoli för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!