Snackisar inför allsvenska transferfönstret

Höstsäsongen står för dörren och de allsvenska lagen hoppas kunna stärka sina trupper. När transferfönstret nu öppnar finns möjligheten. Här är profilvärvningarna det snackas mest om.

Pontus Jansson är hemma i Malmö.

Pontus Jansson är hemma i Malmö.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2023-07-07 14:02

In:

+ Pontus Jansson, Malmö FF

Serieledaren har satt ner foten rejält med denna värvning. Så sent som i våras var 32-åringen kapten för succélaget Brentford i Premier League. Nu ska han se till att SM-guldet hamnar i Skåne. "Ponne" är en stor profil även utanför planen med sitt supporterengagemang och MFF-hjärta, och förmodligen startat i landslaget om han inte tackat nej. Kontraktet löper över 2027.

+ Arbnor Mucolli, IFK Göteborg

Krisande "Blåvitt" försöker värva sig ur bottenstriden. Nye tränaren Jens Askou har fått in yttern Thomas Santos från tidigare klubben Horsens och nu är även albanske landslagsmannen Mucolli klar. 23-åringen kommer från danska Velje där han varit en offensiv kraft på mittfältet.

+ Rami Kaib, Djurgården

"Blåränderna" har förstärkt med oskrivna kort som Felix Vá (Apollon) och Musa Gurbanli (Karabach). Mest meriterad av nyförvärven är vänsterbacken Rami Kaib. 26-åringen är uppvuxen i Linköping, har spelat för Elfsborg men gör landskamper för Tunisien. Senast kommer han från en tvåårig sejour i nederländska Heerenveen.

Ut:

+ Jacob Ondrejka, Royal Antwerpen

Stjärnskottet Ondrejka var Elfsborgs bäste målskytt under våren med sju fullträffar. Nu har 20-åringen lämnat för belgiska ligan. Tabelltvåan har ersatt med talangfulle Camil Jebara som likt Ondrejka hämtats från Landskrona.

+ Victor Edvardsen, Go Ahead Eagles

Omskrivne Edvardsen fick det inte riktigt att lossna under andra säsongen i DIF. Efter att ha varit bänkad under våren valde man att släppa anfallaren till Eredivise. För det fick Stockholmsklubben upp emot sju miljoner kronor.

+ Arnór Sigurdsson, Blackburn

Islänningen har varit Norrköpings främste spelare under våren. Tyvärr för "Peking" var han bara på lån. Nu styr Sigurdsson skutan mot de brittiska öarna där han lånas ut till Championshiplaget Blackburn. Där får han spela under förre MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Ryktas in

+ Saman Ghoddos, Malmö FF

MFF sägs vara sugna på att plocka hem Malmöpågen Ghoddos som likt Jansson tillhört Brentford senast. 29-åringen har gjort 34 landskamper för Iran, senast under VM i Qatar.

+ Marcus Rohdén, Elfsborg

Ständigt landslagsaktuelle Rohdén kan vara på väg hem efter en mindre lyckad säsong i Serie B. Blir det så är det hem till Elfsborg som gäller 32-åringen, vars kontrakt med Frosinone nu löpt ut.

+ Albin Ekdal, Brommapojkarna

BP har överraskat så här långt. Skulle man få hem storebror Ekdal skulle det vara en än större skräll. 33-åringen sitter på ett utgående kontrakt efter nedflyttningen med Spezia och verkar inte ha räknat bort en flytt till huvudstaden, där Djurgårdens tidigare intresse tycks ha svalnat.

Ryktas bort

+ Bénie Traoré, Häcken

Den unge ivorianen har gjort jättesuccé under våren och toppar skytteligan på tolv mål. Det har fått större klubbar att få upp ögonen för 20-åringen. Traoré har kopplats samman med PL-nykomlingen Sheffield United.

+ Edvin Kurtulus, Hammarby

Enligt uppgifter ska klubbar från England, Frankrike och Nederländerna vara intresserade av den svenske landslagsbacken. Kurtulus har en bärande roll i ett "Bajen" som tappade flera rutinerade pjäser inför säsongen och haft en tung vår.

+ Erick Otieno, AIK

I ett underpresterande "Gnaget" har Otieno varit en konstant trygghet på vänsterkanten. Nu sägs kenyanen, som hunnit fylla 26 år, vara redo för proffslivet utomlands. AIK hoppas i sin tur kunna förstärka med hemvändande Anton Salétros (Cannes).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!