24 år sedan klubbarna drabbade samman senast

Det är snart 24 år sedan Vimmerby och Djursdala möttes i seriesammanhang. På fredag är det dags igen. Sporten har gått igenom hur det gick senast lagen möttes.

Jerker Gustafsson var spelande tränare för Vimmerby IF och gjorde två av målen när klubben mötte Djursdala senast, 1998.

Jerker Gustafsson var spelande tränare för Vimmerby IF och gjorde två av målen när klubben mötte Djursdala senast, 1998.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-05-05 19:00

Det senaste derbyt mellan VIF och DSK som spelades i Vimmerby avgjordes på Vimarvallen den 19:e maj 1998. Klubbarna höll då till i division fem.

Drabbningen på Vimarvallen såg länge ut att sluta mållös. I den 89:e minuten klev Lars Grindestam fram och avgjorde för VIF:s del. 

– Jag tycker faktiskt lite synd om Djursdala, sa dåvarande VIF-tränaren Jerker Gustafsson efter matchen och menade att hans lag inte alls levt upp till förväntningarna spelmässigt.

– Koncentrationen framför mål var väldigt dålig, sa han.

Djursdalas tränare Peter Gustavsson ansåg att hans lag var värda poäng.

– Det känns jobbigt. Vi har förlorat flera matcher i slutminuterna och var värda mer.

I mötet på Dalavallen den 28 augusti 1998 var det större skillnad mellan lagen. Efter 4–1 i halvtid vann VIF med hela 7–1. Målen gjordes av Johan Nyström 3, Jerker Gustafsson 2 och Johan Fröberg 2. Patrick Thoresson tröstmålade för DSK på straff.

Förlusten i derbyt var början på slutet för Djursdala som åkte ur division fem den säsongen. Samtidigt lyckades Vimmerby IF avancera till fyran genom att komma tvåa i serien och kvala sig upp.

24 år senare är klubbarna tillbaka på samma nivå igen. Vimmerby med ambitioner att ta sig upp i division tre. Djursdala med målet att försöka hänga kvar i fyran. På fredag får vi svaret på vilket som är kommunens bästa lag för stunden.

Matchen sänds på vimmerbytidning.se från 19.20 på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!