VIF:s damer tappar två spelare inför återstarten

Återstart bakom hörnet. Vimmerby damer har gjort ett namn för sig division-2. Med bara tre poäng bakom serieledarna Tjust IF har deras tränare Pierre Brorsson och Patricia Pöder redan startat hårdträningen. "Vi måste vara med från början och visa hur duktiga vi verkligen är", säger assisterande tränaren Patricia.

Tillsammans med Pierre Brorsson har Patricia Pöder sätt till att laget är redo inför återstarten.

Tillsammans med Pierre Brorsson har Patricia Pöder sätt till att laget är redo inför återstarten.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-06 16:00

Fotbollen börjar snart rulla igång för VIF:s damer. Inför återstarten mot Svärtinge SK som är mindre än två veckor ifrån kollade vi till läget med assisterande tränaren Patricia Pöder. Hur truppen ser ut? Om det har tillkommit någon ny spelare? Och hur de har gjort sig redo inför den tuffa toppstriden.

Tillväxten i truppen ser sig väldigt lik ut.

– Vi har inte fått in någon ny spelare, vilket inte gör mig så mycket. Vi har en stor trupp med mycket duktiga spelare, säger Patricia.

Någon som har lämnat då?

– I nuläget ser det ut som vi kommer behöva klara oss utan en av våra målvakter Allis Nilsson. Hon ska börja praktisera i Linköping och kommer inte vara så tillgänglig.

Förutom Allis, så kommer även Nelly Passmark försvinna, då hon kommer flytta till Gävle för att påbörja studier.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva lämna en klubb som ligger så nära hjärtat, säger Nelly.

Tråkigt att förlora spelare, såklart. Men Patricia är fortfarande övertygad om att hennes lag kan klara av uppgiften att segla förbi serieledaren Tjust.

– Vi är ett fysiskt lag som har klarat av många svåra matcher. Det finns inget tvivel för mig att vi kommer fortsätta vinna, säger Patricia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!