Snökaos för landslaget inför ödesmatchen

Sverige har hamnat i ett snökaos inför ödesmatchen mot Schweiz. Den sista träningen har ännu inte gått att genomföra.

På onsdagen sken de svenska spelarna i kapp med solen i Luzern. På torsdagen kunde träningen inte ens genomföras som planerat på grund av snökaos i den schweiziska staden.

På onsdagen sken de svenska spelarna i kapp med solen i Luzern. På torsdagen kunde träningen inte ens genomföras som planerat på grund av snökaos i den schweiziska staden.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2023-11-30 11:34

Vid 12-tiden på torsdagen skulle de svenska fotbollsdamerna ha inlett sin träning på fredagens matcharena i Luzern. Men ett snöfall som aldrig tycktes sina satte stopp för de planerna.

"På grund av den snö som fallit under hela morgonen och förmiddagen har nu beslut fattats tillsammans med schweiziska organisationen att skjuta fram vår träning", skriver landslagets presschef Fredrik Madestam i ett meddelande.

Ny planerad träningsstart är kl 16 på torsdagseftermiddagen.

Vädret i Luzern har varit lynnigt inför fredagens Nations League-möte. Det svenska landslaget möttes av iskallt regn vid ankomst till Schweiz i måndags medan onsdagens träning genomfördes i strålande sol.

Torsdagen och fredagen har prognosen dock pekat på kraftig nederbörd, stora mängder snö eller regn har utlovats.

– Man har spelat under x antal konstiga och roliga väderförhållanden. När man väl spelar så tänker man inte skitmycket på det. Men det är klart, när man känner på planen och den är hård, mjuk eller om det är vatten överallt – jag tänker bara på bilderna från när Irland spelade i Nations League och passningarna inte ens gick fram ... jag hoppas inte att det blir så i alla fall, sade Evertonbacken Nathalie Björn på onsdagens pressträff.

Sverige måste vinna mot Schweiz samtidigt som Spanien tappar poäng mot Italien om den svenska chansen att gå vidare från gruppen – och i förlängningen ha möjlighet att nå OS – ska leva vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om