Snöpligt slut för KBK: "Klart det är tufft just nu"

Nykomlingen Kisa BK har fått en flygande start i division fyra. Laget var på väg mot en ny triumf borta mot Hemgårdarna, då släcktes hoppet om en ny skön trepoängare i slutminuterna. "Klart att det är tufft just nu", säger tränaren Greger Johansson efter 2–2.

Alberis Da Silva stod för en stark insats borta mot Hemgårdarna.

Alberis Da Silva stod för en stark insats borta mot Hemgårdarna.

Foto: torbjörn allvin

Fotboll2021-08-18 21:31

Abdi Said satte två mål i derbyt mot Rimforsa i helgen. Och varför frångå den vanan?

Även mot Hemgårdarna var han på god väg att bli matchvinnare. Abdi Said fixade både 1–0 (18:e minuten) på pass från Daniel Arnesson och 2–1 i matchminut 74 efter en hörna och pass av Alberis Da Silva. 

Så långt allt väl. 

Slutskedet blev däremot inte lika trevligt för KBK. Inte nog med att skicklige Laurenzo Larky fick sitt andra gula kort och tvingades lämna planen, dessutom kom kallduschen i slutminuterna när hemmalaget satte sitt andra mål för kvällen och kvitterade till 2–2. 

– Jag tycker att vi har bra kontroll fram till att vi åker på utvisningen. Och den känns inte okej. Jag tycker det är högst tveksamt, säger Greger Johansson, såklart besviken efter det sena poängtappet. 

– Får det här bara landa så kan man väl se det med andra ögon. Det är trots allt en svår bortamatch mot bra motstånd. På det stora hela var det en otroligt bra division fyra-match, med två spelande lag som ville spela längs backen.

Kisa BK har inlett serien med två vinster och så nu då en oavgjord. Det innebär serieledning i en haltande tabell. 

Greger Johansson valde att ge beröm till hela laget, med extraplus till ständigt löpande anfallaren Daniel Arnesson och den så rutinerade Alberis Da Silva i backlinjen. Om en vecka väntar topplaget IFK Motala på Kisa IP. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!